Το πρώτο μήνυμα του Τζο Μπάϊντεν μετά την εκλογή: “Είναι η ώρα η Αμερική να ενωθεί και να γιατρευτεί”

 Το πρώτο μήνυμα του Τζο Μπάϊντεν μετά την εκλογή: “Είναι η ώρα η Αμερική να ενωθεί και να γιατρευτεί”

Το πρώτο μήνυμα Μπάιντεν
“Είναι ώρα για την Αμερική να ενωθεί και να γιατρευτεί”, είναι το πρώτο μήνυμα του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ.

Με γραπτή του δήλωση, ο Τζο Μπάιντεν δηλώνει πώς είναι τιμή του που οι Αμερικανοί εμπιστεύτηκαν τον ίδιο και την Κάμαλα Χάρις.

Αμερικανικές εκλογές: Νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν - Πήρε την Πενσιλβάνια

Ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε την αναμέτρηση για τον Λευκό Οίκο απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, μια νίκη που αποτελεί μια ιστορική στροφή για την Αμερική και όλο τον κόσμο έπειτα από τέσσερα χρόνια ρήξεων υπό τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο.

Έπειτα από τέσσερις ημέρες γεμάτες σασπένς, ο Δημοκρατικός υποψήφιος και πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα αναδείχθηκε νικητής με τουλάχιστον 273 μεγάλους εκλέκτορες, χάρη σε μια επιτυχία στην πολιτεία-κλειδί της Πενσιλβάνια, σύμφωνα με μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων το CNN και οι New York Times. Θα γίνει ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η χώρα θα έχει γυναίκα αντιπρόεδρο, την Κάμαλα Χάρις, 56 ετών, που θα είναι επίσης η πρώτη μαύρη που καταλαμβάνει τον θώκο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει μέχρι τώρα αναγνωρίσει την ήττα του και είναι άγνωστο αν θα συνεχίσει να αμφισβητεί τα αποτελέσματα, κάνοντας λόγο για νοθεία, που δεν έχει επαληθευθεί μέχρι τώρα.

Είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που δεν κερδίζει δεύτερη θητεία μετά τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο το 1992.

Ό,τι κι αν πει ο Ντόναλντ Τραμπ, η ημερομηνία μεταβίβασης της εξουσίας αναφέρεται στο Σύνταγμα και είναι η 20ή Ιανουαρίου. Μέχρι τότε οι πολιτείες θα επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματά τους και οι 538 μεγάλοι εκλέκτορες θα συναντηθούν τον Δεκέμβριο για να ορίσουν επίσημα τον πρόεδρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα