Αποκάλυψη Τσιόδρα: Υπήρξαν διαφωνίες για το θέμα των σχολείων

 Αποκάλυψη Τσιόδρα: Υπήρξαν διαφωνίες για το θέμα των σχολείων

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε ειδική αναφορά για ένα θέμα που απασχολεί πολλούς γονείς και δεν είναι άλλο από τα σχολεία και την επιλογή λειτουργίας μόνο των δημοτικών και των νηπιαγωγείων κατά τη διάρκεια του lockdown, που θα ισχύσει για τρεις εβδομάδες, έως το τέλος Νοεμβρίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ.Τσιόδρας αποκάλυψε ότι δεν ήταν ένα εύκολο θέμα συζήτησης στην επιτροπή. «Η επιτροπή διχάστηκε σε αυτό το θέμα. Συζητήσαμε έντονα για αυτό» είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια ανέλυσε τους λόγους της τελικής επιλογής: «Είμαστε αναφανδόν υπέρ της συνέχισης της εκπαίδευσης. Δεν θέλαμε να διακόψουμε τα σχολεία γιατί τα παιδιά δεν κινδυνεύουν από τον ιό, αλλά από τη συμβολή τους στη διασπορά. Εκεί ψηφίσαμε και είπαμε να συνεχίσουν μόνο τα δημοτικά. Σε αυτές τις ηλικίες η διασπορά και η μετάδοση του ιού είναι πάρα πολύ μικρή» και συνέχισε: «Μετά την ηλικία των 16 και 18 είχαμε εισηγηθεί να γίνεται τηλεκπαίδευση».

Γενικά για την εικόνα της πανδημίας ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε: «Μας ανησυχεί η επιθετική συμπεριφορά του ιού. Τα μέτρα θα δουλέψουν». Ο κ.Τσιόδρας εξήγησε ότι το σύστημα υγείας της χώρας μας πιέστηκε απότομα και πλέον 1.000 άτομα άνω των 65 ετών κινδυνεύουν να χρειαστούν νοσηλεία σε νοσοκομείο και πιθανότατα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Μιλώντας για τα τεστ ο καθηγητής σημείωσε ότι από τις 10 Σεπτεμβρίου και μετά έχουμε 20πλασιάσει τον αριθμό που γίνεται στην πατρίδα, και σήμερα γίνονται περισσότερα από 20.000 μοριακοί έλεγχοι καθημερινά και περισσότερα από 3000 rapid tests την ημέρα.

Ωστόσο, πλέον στη χώρα μας νοσηλεύονται 1.600 άτομα και είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας που έχουμε τόσους πολλούς ασθενείς με έναν ιό που κάνει πνευμονία. «Και η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εκτιμά ότι τις επόμενες ημέρες αυτό θα πιέσει αφόρητα το σύστημα υγείας» είπε μεταξύ άλλων ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Σχετικά Άρθρα