Καλλιστώ: Ποιο είναι το πλοίο του πολεμικού ναυτικού που καταστράφηκε

 Καλλιστώ: Ποιο είναι το πλοίο του πολεμικού ναυτικού που καταστράφηκε

Το πλοίο αποτελεί το ένα από τα 12 Ναρκοθηρευτικά τ. HUNT τα οποία κατασκευάστηκαν απο τα ναυπηγεία της VOSPER THORNYCROFT στο Πόρτσμουθ Αγγλίας. Eίναι κατασκευασμένo από Πλαστικό Ενισχυμένο με Υαλονήματα (GRP) για ελαχιστοποίηση του μαγνητικού ίχνους και υψηλή αντοχή.

Σύγκρουση πλοίων στον Πειραιά: Υπάρχουν άνθρωποι στη θάλασσα

Γιατί το “Καλλιστώ” καταστράφηκε – Εικόνες σοκ από τις ζημιές στη πρύμνη του πολεμικού (vid)

Πάντως μετά από τιτάνιες προσπάθειες το πολεμικό σταθεροποιήθηκε και ρυμουλκείται ενώ διεξάγονται έρευνες και ανακρίσεις για τις συνθήκες που έγινε το ατύχημα.

Σύγκρουση πλοίων στον Πειραιά: Θρίλερ με το πολεμικό, πήρε κλίση

Σύγκρουση πλοίων στον Πειραιά – Πολεμικό με επιβατηγό

Καθελκύστηκε τον Ιούνιο του 1987 και αποδόθηκε στην ενεργό δράση τον Μάρτιο του 1989. Παρελήφθη απο το Αγγλικό Ναυτικό με το όνομα HMSBERKELEYκαι χαρακτηριστικά Μ – 40. Στις 6 Φεβρουαρίου 2001 ξεκίνησε η παραλαβή του πλοίου απο το Ελληνικό πλήρωμα εν όρμω Πόρτσμουθ Αγγλίας. Την 28 Φεβρουαρίου 2001 παρελήφθη από τον ΠΛΩΤΑΡΧΗ Ρ.Σ.ΣΑΛΒΕΤΑ ΠΝ και έλαβε το όνομα Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ (Μ – 63).

Μετά την παραλαβή το πλοίο παρέμεινε στον Ναύσταθμο του Πόρτσμουθ μέχρι τις 30 Μαρτίου 2001 οπότε και απέπλευσε και κινήθηκε προς Ν.Σ.Την 11 Απριλίου 2001 το πλοίο κατέπλευσε στο ΝΣ αφού διήλθε από τους λιμένες Μάλαγα και Μεσσήνη. Από τότε υπάγεται στη Διοίκηση Ναρκοπολέμου (ΔΝΑΡ).

Σχετικά Άρθρα