Ολοταχώς για νέα καραντίνα στην Γαλλία – Τα δυο σενάρια

 Ολοταχώς για νέα καραντίνα στην Γαλλία – Τα δυο σενάρια

Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων στην Γαλλία είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει την κυβέρνηση στην απόφαση να επαναλάβει την καραντίνα του περασμένου Μαρτίου για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού, με ορισμένες εξαιρέσεις!

“Εισβολή” τουρκικών αλιευτικών στο Αιγαίο – Υπό την καθοδήγηση της ΜΙΤ

Ο Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί,πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου που συμβουλεύει την γαλλική κυβέρνηση μίλησε για δύο σενάρια ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας στην χώρα.

Το πρώτο είναι «να πάμε προς μια πιο μαζική απαγόρευση κυκλοφορίας, τόσο ως προς τις ώρες που θα ισχύει όσο και ως προς την έκτασή της, σε επίπεδο εθνικής επικράτειας, η οποία θα μπορεί να ισχύει για το σαββατοκύριακο». Αν αυτό δεν είναι αρκετό, στη συνέχεια μπορεί να εξεταστεί η επιβολή καραντίνας.

Το δεύτερο είναι είναι «να πάμε απευθείας σε μια καραντίνα, λιγότερο σκληρή από εκείνη του Μαρτίου», η οποία «θα επιτρέπει ίσως την διατήρηση μιας σχολικής δραστηριότητας και ενός αριθμού οικονομικών δραστηριοτήτων», με αυξημένη προσφυγή στην τηλεργασία.

«Είχαμε προβλέψει ότι θα υπάρξει ένα δεύτερο κύμα, αλλά ακόμη κι εμείς έχουμε εκπλαγεί από τη βαναυσότητα αυτού που συμβαίνει εδώ και 10 μέρες», σημείωσε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό RTL. 

«Το δεύτερο κύμα θα είναι μάλλον πιο ισχυρό από το πρώτο» και «πολλοί από τους συμπολίτες μας δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει τι μας περιμένει», πρόσθεσε ο Ντελφρεσί.

Σχετικά Άρθρα