Πολιτική αντιπαράθεση για τη διαφυγή Παππά – Υ.ΠΡΟ.ΠΟ: Ο ΣΥΡΙΖΑ μας καλεί να παρανομήσουμε

 Πολιτική αντιπαράθεση για τη διαφυγή Παππά – Υ.ΠΡΟ.ΠΟ: Ο ΣΥΡΙΖΑ μας καλεί να παρανομήσουμε

Πολιτική κόντρα για την εξαφάνιση του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά. Τι απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σπίρτζης: Η εξαφάνιση Παππά αποδεικνύει την πλήρη ανετοιμότητα των αρχών

Απάντηση Σπίρτζη: Να συλληφθούν οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τον Παππά

«Στη σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση οι παρακολουθήσεις γίνονται με εντολή εισαγγελέα. Όποιος έχει αντίθετη γνώμη να το δηλώσει καθαρά!», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντώντας στις δηλώσεις του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος επικρίνει το υπουργείο για τη διαφυγή του καταδικασθέντος υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, καθώς σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη έπρεπε να γνωρίζει που βρίσκεται ο καταζητούμενος πλέον χρυσαυγίτης.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Χρήστος Παππάς απολάμβανε ευνοϊκότερους όρους από το 2015, μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, τους οποίους τηρούσε, γι’ αυτό δεν είχε δικαίωμα η Αστυνομία να τον παρακολουθεί, ενώ υπογραμμίζει ότι το βούλευμα αυτό εκδόθηκε όταν «δεν κυβερνούσε η Ν. Δημοκρατία» και η Αστυνομία ήταν υποχρεωμένη να εφαρμόσει τους όρους αυτούς.

«Εάν η Αστυνομία παρακολουθούσε με οποιοδήποτε τρόπο τον Χ. Παππά θα παρανομούσε διπλά. Απέναντι σε ένα πολίτη και απέναντι σε ένα κατηγορούμενο», αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου και προσθέτει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το Υπουργείο και την Αστυνομία να παρανομήσουν… Να μην εφαρμόσουν τη νομιμότητα, αλλά να ερμηνεύσουν το κράτος δικαίου α λα καρτ. Η ταραγμένη μετεμφυλιακή πολιτική μας ιστορία θα έπρεπε να είναι μάθημα για αυτές τις επικίνδυνες σκέψεις».

Η ανακοίνωση

Ολόκληρη η ανακοίνωση που δίνει την εκδοχή του Υπουργείου για ό,τι συνέβη με τον Παππά και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει τα εξής:

«Περί σύλληψης Χ. Παππά, καταδικασθέντος ηγετικού στελέχους της Χ.Α. και περί άστοχης πάλι δήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα:

1. Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στις 27/8/2015, ήρθησαν περιοριστικοί όροι που ίσχυαν για τον αποφυλακισθέντα τον Μάρτιο 2015 Χ. Παππά: Είχε υποχρέωση να εμφανίζεται μόνο μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό τμήμα (την 1η κάθε μήνα), αντί για τρείς που ίσχυαν προηγουμένως και δεν ήταν πια υποχρεωμένος να διανυκτερεύει σπίτι του, στου Παπάγου.

2. Δηλαδή οι όροι έγιναν κατά πολύ επιεικέστεροι. Τους αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών, δεν κυβερνούσε η Ν. Δημοκρατία, ήταν υποχρεωμένη να τους εφαρμόσει η Αστυνομία.

3. Ο Χ. Παππάς με άνεση εφήρμοζε τους νέους όρους. Τελευταία φορά εμφανίσθηκε στο Τμήμα την 1η Οκτωβρίου 2020, ως όφειλε. Και η Αστυνομία το κατέγραψε και ενημέρωσε, ως όφειλε.

4. Έκτοτε δεν έχει εμφανισθεί. Δεν είχε καμιά τέτοια υποχρέωση, δεδομένου του προαναφερθέντος βουλεύματος.

5. Εάν η Αστυνομία παρακολουθούσε με οποιοδήποτε τρόπο τον Χ. Παππά θα παρανομούσε διπλά. Απέναντι σε ένα πολίτη και απέναντι σε ένα κατηγορούμενο.

6. Στη σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση οι παρακολουθήσεις γίνονται με εντολή εισαγγελέα. Όποιος έχει αντίθετη γνώμη να το δηλώσει καθαρά!

7. Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγες μέρες εγκαλούσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γιατί δεν συνέλαβε τον ευρωβουλευτή Λαγό. Τώρα εγκαλεί γιατί δεν παρακολουθούσαμε τον πολίτη-κατηγορούμενο Παππά.

8. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή καλεί το Υπουργείο και την Αστυνομία να παρανομήσουν. Και στον Λαγό και στον Παππά. Να μην εφαρμόσουν τη νομιμότητα, αλλά να ερμηνεύσουν το κράτος δικαίου α λα καρτ. Η ταραγμένη μετεμφυλιακή πολιτική μας ιστορία θα έπρεπε να είναι μάθημα για αυτές τις επικίνδυνες σκέψεις.

9. Στο όνομα λοιπόν της ομόθυμης λαϊκής καταδίκης της Χ.Α. ο ΣΥΡΙΖΑ πλειοδοτεί, πάει να κάνει το συναίσθημα παρανομία. Πιο σταλινικό, πιο ολοκληρωτικό, πιο λαϊκιστικό, πιο επικίνδυνο δεν γίνεται!

10. Ας γίνει λοιπόν απολύτως ξεκάθαρο στους κάθε είδους νοσταλγούς: Στην σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα!

11. Για τον φυγόποινο Χ. Παππά η Αστυνομία ενεργεί τα δέοντα. Το έχει κάνει πολλές φορές και με επιτυχία».

Τα βουλεύματα για τον Χρ. Παππά

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για τον Χρήστο Παππά και τους περιοριστικούς όρους με τους οποίους ήταν ελεύθερος, υπήρχαν δύο βουλεύματα:

Το βούλευμα 440 του 2015 με το οποίο προέβλεπε, απαγόρευση εξόδου από την χώρα, αφαίρεση διαβατηρίου, υποχρέωση εμφάνισης τρεις φορές το μήνα (κάθε 1η, 10 και 20), στο Α.Τ. Παπάγου, που ήταν η κατοικία του, απαγόρευση εξόδου εκτός Αττικής, απαγόρευση κίνησης με πλωτά και εναέρια μέσα και υποχρέωση διανυκτέρευσης στο σπίτι του.

Ο Παππάς έκανε προσφυγή και εκδόθηκε νέο βούλευμα, το 1426 του 2015, το οποίο μετέτρεψε την υποχρέωση εμφάνισης στο Α.Τ. από τρεις φορές σε μία και ειδικότερα κάθε 1η του μήνα, ενώ κατάργησε την υποχρέωση διανυκτέρευσης στο σπίτι του.

Από τότε έως τώρα, αναφέρεται από το πηγές του υπουργείου, δεν υπήρξε καμία παραβίαση «και ως εκ τούτου δεν ήταν ύποπτος φυγής».

Απάντηση Σπίρτζη: Να συλληφθούν οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τον Παππά

Διαστάσεις παίρνει η πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει για τη μη σύλληψη και διαφυγή έως τώρα του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά.

Στο σχόλιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με προηγούμενη δήλωσή του για τη διαφυγή του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά απαντά ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης.

Μετά την απάντηση που λάβαμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προτρέπει σε παρανομίες το Υπουργείο και την Αστυνομία, γιατί δεν επιτρεπόταν να παρακολουθήσουν τον καταδικασθέντα, ναζιστή, υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, του οποίου η μόνη υποχρέωση ήταν να παρουσιάζεται μια φορά κάθε μήνα στην Ελληνική Αστυνομία, καλούμε τον κ. Χρυσοχοΐδη να διατάξει την σύλληψη των αστυνομικών που «διακριτικά» βρίσκονταν έξω από το σπίτι του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης και των υπολοίπων καταδικασθέντων στελεχών της”, τονίζει ο τομεάρχης ΠΡΟΠΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας: “Τόσο διακριτικά που όλος ο Τύπος (ποιος να το διέρρεε άραγε;) γράφει εδώ και δυο εβδομάδες για την ετοιμότητα σύλληψης μετά την πιθανή δικαστική απόφαση”.

“Το μόνο που απομένει είναι να δώσουμε δημόσια συγχαρητήρια για μια ακόμη μεγαλειώδη «επιτυχία» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αυτή της διαφυγής του υπαρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης”, συνεχίζει και καταλήγει:

“Τέλος, κρατάμε για πιθανή μελλοντική υπενθύμιση από την απάντηση του Υπουργείου ότι «στη σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση οι παρακολουθήσεις γίνονται με εντολή εισαγγελέα!»… και ευχόμαστε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε”.

Ηλιόπουλος: Ο κ. Χρυσοχοΐδης κατάφερε να χάσει μέσα από τα χέρια του δύο καταδικασμένους νεοναζί εγκληματίες

Ευθύνες στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τη διαφυγή δύο από τους καταδικασμένους για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή επιρρίπτει σε τηλεοπτική του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Εντός λίγων ημερών ο κ. Χρυσοχοΐδης κατάφερε να χάσει μέσα από τα χέρια του δύο καταδικασμένους νεοναζί εγκληματίες. Το Γιάννη Λαγό που ήδη βρίσκεται στις Βρυξέλλες και τον υπαρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης Χρήστο Παππά», αναφέρει ο Ν. Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας ότι «όταν πρόκειται για 14χρονους μαθητές ο κ. Χρυσοχοΐδης γνωρίζει να τους κρατάει μισή εβδομάδα στα κρατητήρια». «Όταν όμως έχουμε να κάνουμε με καταδικασμένους νεοναζί, τους οποίους υποτίθεται ότι παρακολουθούσαν και ήταν έτοιμοι να συλλάβουν, η επιχείρηση εξελίσσεται σε μεγαλοπρεπές φιάσκο», συμπληρώνει. 

«Περιμένουμε μία ξεκάθαρη απάντηση από τον κ. Χρυσοχοΐδη:

Ο Παππάς ξέφυγε κάτω από τη μύτη του γιατί κάποιοι τον βοήθησαν ή γιατί είναι ανίκανος να συλλάβει τον υπαρχηγό των νεοναζί;», καταλήγει η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σχετικά Άρθρα