Ποιος είναι Δ. Βαρτζόπουλος στενός συνεργάτης Σαμαρά που εμπλέκει ο Κασιδιάρης

 Ποιος είναι Δ. Βαρτζόπουλος στενός συνεργάτης Σαμαρά που εμπλέκει ο Κασιδιάρης

Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, υπήρξε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Σαμαρά θέση που είχε δημιουργήσει ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός με νομοσχέδιο. Ο ψυχίατρος στο επάγγελμα Δημήτρης Βαρτζόπουλος, διετέλεσε στο παρελθόν υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Παπαδήμου καθώς και επικεφαλής της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, ενώ ανήκε στον στενό πυρήνα των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά.

Ηλ. Κασιδιάρης: Ο τηλεφωνικός αριθμός που εμφανίζεται στην άρση απορρήτου ανήκει σε συνεργάτη του Αν. Σαμαρά

Ο κ. Βαρτζόπουλος είχε ήδη τον άτυπο συντονισμό και παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου υπό την ευθύνη του, καθώς έχει επιφορτιστεί με την παρακολούθηση των ενεργειών που έχει αναθέσει ο Αντώνης Σαμαράς στους υπουργούς.

Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ψυχίατρος εκ Θεσσαλονίκης, ήταν επικεφαλής μιας ατύπως αντιπροεδρίας της κυβέρνησης Σαμαρά καθώς έδινε λόγο αποκλειστικά στον πρωθυπουργό και μπορούσε να παρεμβαίνει εξ ονόματός του στις λειτουργίες των υπουργείων αναλαμβάνοντας ακόμη και ρόλο μεσολαβητή ή διαιτητή σε διενέξεις και διαφωνίες.

Μάλιστα όπως αναφερόταν σε τότε δημοσιεύματα από τη νέα του θέση, ο κ. Βαρτζόπουλος, ως γερμανομαθής θα συνεργαζόταν απευθείας με τον Χορστ Ράιχενμπαχ, που είναι επικεφαλής της Task Force, παρακολουθώντας το έργο της κυβέρνησης και προσφέροντας τεχνογνωσία σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα και πολιτικές αποφάσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης.

Ποιος είναι ο ψυχίατρος Δημήτρης Βαρτζόπουλος

Γεννημένος στις 11 Νοεμβρίου 1957 στη Θεσσαλονίκη, αριστούχος απόφοιτος της Ιατρικής από το Αριστοτέλειο, ο κ . Βαρτζόπουλος έχει πλούσιο βιογραφικό τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Ο κ. Βαρτζόπουλος, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο ΑΠΘ, πήρε ειδικότητα στην Ψυχιατρική, εκπαιδεύτηκε σε ψυχοθεραπευτικές τεχνικές και εργάσθηκε σε πανεπιστημιακές κλινικές της Βόννης και της Κολωνίας. Εκπαιδεύτηκε σε ψυχοθεραπευτικές τεχνικές.

Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Βόννης και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα Νομικής Ψυχιατρικής.

Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος επαγγελματικά δραστηριοποιείται ως Επιστημονικός Διευθυντής ιδιωτικής ψυχιατρικής κλινικής και ως ιδιώτης ιατρός και έχει κάνει πλήθος δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά.

Η πολιτική του σταδιοδρομία

Από το 1975 ως το 1981 ήταν εκλεγμένο μέλος στα διοικητικά συμβούλια του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής και στα συνέδρια ΦΕΑΠΘ και ΕΦΕΕ.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Γραμματείας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης, καθώς και μέλος της Νομαρχιακής της ΟΝΝΕΔ. Από το 1982 ως το 1990 δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο χώρο της ομογένειας και εκλέχτηκε Πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης ΝΔ Βόννης και Πρόεδρος της ΝΟΔΕ- ΝΔ Δυτικής Γερμανίας.

Πρώτη φορά κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στη Β΄ Θεσσαλονίκης το 1993. Το ίδιο έκανε και στις εκλογές του 1996, αλλά και σε αυτές που έγιναν το 2000.

Την περίοδο 2003 – 2004 διετέλεσε Πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Β΄ Θεσσαλονίκης, καθώς και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Από το 2004 ως το 2005 διετέλεσε Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Β΄ ΠΕΣΥΠ Κεντρικής Μακεδονίας και ως το 2007 Διοικητής της Β΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Από το 2007 ως το 2009 ήταν Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και το 2009 διετέλεσε συντονιστής της Επιτροπής Οικονομικών Θεμάτων και Προμηθειών του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τον Ιανουάριο του 2010, με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος ορίστηκε Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Νομού Θεσσαλονίκης. Τον Ιούνιο 2010 εξελέγη στην Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος.

Ήταν εξωκοινοβουλευτικός συνεργάτης του Τομέα Κοινοβουλευτικού ελέγχου του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης της ΝΔ και επιστημονικός συνεργάτης της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ.

Στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμένου ανέλαβε υφυπουργός Υγείας.