Νέο διάγγελμα Μητσοτάκη για μάσκες και απαγόρευση κυκλοφορίας

 Νέο διάγγελμα Μητσοτάκη για μάσκες και απαγόρευση κυκλοφορίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει απόψε από την Κύπρο και αύριο το πρωί έχει συγκαλέσει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να οριστικοποιηθούν και ανακοινωθούν τα νέα μέτρα στα οποία θα προχωρήσει η κυβέρνηση.

Noτοπούλου κατά κυβέρνησης: “Αντί να εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συγκοινωνίες προμηνύει επεμβάσεις τις πλατείες”

Το πιο πιθανό σενάριο είναι τα μέτρα να ανακοινωθούν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό με διάγγελμα από την τηλεόραση.

Φυσικά, τα μέτρα είναι διαβαθμισμένα και γνωστά ανάλογα με το επίπεδο που βρίσκεται κάθε μία από τις περιφέρειες της χώρας, οπότε δεν θα πρόκειται για κάτι καινούριο ή διαφορετικό σε σχέση με ό,τι έχει ανακοινωθεί από την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στην Αθήνα (όπου τα κρούσματα είναι πολλά, αλλά έχει καταγραφεί μια σταθερότητα και δεν υπάρχει αύξηση) είναι βέβαιο ότι θα ανακοινωθεί η καθολική χρήση μάσκας στο ιστορικό κέντρο της πόλης καθώς έχει παρατηρηθεί συγχρωτισμός νέων ατόμων, αλλά και απαγόρευση κυκλοφορίες μετά τη 1 το πρωί.

Στην Θεσσαλονίκη μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο για την εκκένωση στις πλατείες, με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, αλλά και την απειλή προστίμων που θα φτάνουν τα 150 ευρώ για τους παραβάτες.

Τα μέτρα για όσες περιφέρειες είναι στο πορτοκαλί επίπεδο είναι γνωστά και αναγράφονται στον χάρτη της πολιτικής προστασίας.

Σχετικά Άρθρα