Μέτρα μέχρι τον Απρίλιο του 2021 – Η Γαλλία περνάει νομοσχέδιο για την επέκτασή τους

 Μέτρα μέχρι τον Απρίλιο του 2021 – Η Γαλλία περνάει νομοσχέδιο για την επέκτασή τους

Virus Outbreak

Επέκταση των περιοριστικών μέτρων (απαγόρευση κυκλοφορίας, lockdown) μέχρι τον Απρίλιο του 2021 σκοπεύει να επικυρώσει με νομοσχέδιο η γαλλική κυβέρνηση λόγω του κοροναιού.

Κοροναϊός: Έρχονται έκτακτα μέτρα στην Βόρεια Ελλάδα – Έξαρση σε Κόρινθο και Σέρρες

Η Γαλλία είναι σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, η οποία επιβλήθηκε με απλό διάταγμα και ισχύει μέχρι τις 16 Νοεμβρίου. Η επέκτασή της πέραν του ενός μηνός προϋποθέτει ψηφοφορία στο κοινοβούλιο. Στο νομοσχέδιό της, η κυβέρνηση θέλει να μπορεί να την παρατείνει έως την 16η Φεβρουαρίου 2021, όπως είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ.

Η κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, με αφορμή την κρίση της Covid-19, εφαρμόστηκε ήδη από τις 23 Μαρτίου έως τις 10 Ιουλίου 2020.

Αυτή η έκτακτη κατάσταση επιτρέπει, αν κρίνεται αναγκαίο, τον περιορισμό ακόμη και την απαγόρευση των μετακινήσεων ή την εφαρμογή μερικής ή πλήρους καραντίνας του πληθυσμού.

Η Εθνοσυνέλευση θα συνεδριάσει κατ΄εξαίρεση το Σάββατο και την Κυριακή για να εξετάσει αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο στη συνέχεια θα εξεταστεί από το άλλο σώμα, τη Γερουσία.