Οι Τούρκοι έστειλαν πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου – Κρίσιμη μέρα η Τρίτη για τα 12 μίλια

 Οι Τούρκοι έστειλαν πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου – Κρίσιμη μέρα η Τρίτη για τα 12 μίλια

IM000065.JPG

Το πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου Candarli έπλεε την Δευτέρα γι αρκετές ώρες μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου με κλειστούς τους πομπούς του, όπως αποκαλύπτει το Militaire.

Συναγερμός στον Έβρο: Η Τουρκία συγκεντρώνει δυνάμεις στον κόλπο του Ξηρού

Mε δεδομένο ότι το Oruc Reis πλέει στην ίδια περιοχή συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία του τουρκικού στόλου, υπάρχουν φόβοι ότι αύριο μπορεί και να φθάσει σε απόσταση μικρότερη των 12 ναυτικών μιλίων από το Καστελόριζο.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε πως η χώρα του είναι έτοιμη να προχωρήσει σε γεωτρήσεις νότια του Καστελόριζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με τον Ντονμέζ, η δουλειά που έκανε το γεωτρύπανο Φατίχ στη Μαύρη Θάλασσα, έδωσε στους Τούρκους πρόσβαση σε 405 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αποθεμάτων φυσικού αερίου, προσθέτοντας πως η αξιοποίησή τους από τους πολίτες αναμένεται να γίνει από το 2023.

Σε ότι αφορά την Ανατολική Μεσόγειο, ο Ντονμέζ ανέφερε πως «οι μελέτες μας εκεί συνεχίζονται. Έχουμε ήδη κάνει 8 μελέτες. Πρώτα ακτινογραφήσαμε την περιοχή και θα συνεχίσουμε με γεωτρήσεις. Πραγματοποιούμε σεισμικές έρευνες σε περιοχές που παρατηρούμε ροή αερίου. Κάναμε τέτοιες έρευνες στην περιοχή τους Κας. Θα αξιολογήσουμε τα ευρήματα και αν δούμε προοπτική, θα στείλουμε γεωτρύπανο για να ξεκινήσουμε γεωτρήσεις. Σύμφωνα με ειδικούς γεωλόγους, οι σεισμικές μελέτες μας δίνουν ελπίδα».

Σχετικά Άρθρα