ΣΥΡΙΖΑ: Να πει η Ν.Δ εάν ο ακροδεξιός δράστης στη Λέσβο είναι μέλος της- Το περιστατικό

 ΣΥΡΙΖΑ: Να πει η Ν.Δ εάν ο ακροδεξιός δράστης στη Λέσβο είναι μέλος της- Το περιστατικό

Ανακοίνωση με την οποία καλεί τη Νέα Δημοκρατία να γνωστοποιήσει αν ο θύτης του ξυλαδαρμού γυναίκας στη Λέσβο είναι μέλος της εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά:

Εχθές το βράδυ επιβεβαιώθηκε από σχετική ιατροδικαστική εξέταση ο άγριος ξυλοδαρμός νεαρής γυναίκας από γνωστό επαγγελματία της πόλης της Μυτιλήνης, εκλεγμένο μέλος της κοινότητας Μυτιλήνης με τους Ελεύθερους Πολίτες και αναφερόμενο από τον ίδιο ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας.
Από την Κυριακή 18/10 στις 07:00 το πρωί και για 72 ώρες δείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο News 24/7 το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Golden Dawn Girls” (Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής)

Ο δράστης έχει παλαιότερα παραπεμφθεί σε βαθμό κακουργήματος για το πογκρόμ εναντίον προσφύγων στη πλατεία Σαπφούς τον Απρίλιο του 2018,και όπως φαίνεται συνεχίζει τη δράση του ανενόχλητος, καθώς έπειτα από 2,5 χρόνια η υπόθεση δεν έχει προχωρήσει και δεν έχει απονεμηθεί δικαιοσύνη.

Με τον χθεσινό ξυλοδαρμό της νεαρής γυναίκας από τη Μυτιλήνη αποδεικνύεται από ένα ακόμα περιστατικό ότι μπορεί η Χρυσή Αυγή να καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση, όμως με τα φαινόμενα χρυσαυγιτισμού δεν έχουμε τελειώσει ακόμα.

Καλούμε τη ΝΔ να απαντήσει αν ο συγκεκριμένος δράστης ήταν και παραμένει μέλος της και αν καταδικάζει παρόμοιες ρατσιστικές και αυταρχικές πρακτικές ή συνεχίζει να τους δίνει κάλυψη.

To περιστατικό

Άγριος ξυλοδαρμός νεαρής γυναίκας, που επιβεβαιώθηκε και με σχετική ιατροδικαστική εξέταση, σημειώθηκε γύρω στις 8 το βράδυ της Παρασκευής, στην είσοδο της οδού Ερμού, στη Μυτιλήνη.

ADVERTISING

Δράστης, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, είναι γνωστός επαγγελματίας της αγοράς αλλά και «νταής» της ακροδεξιάς στη Μυτιλήνη, εκλεγμένος στο Συμβούλιο της Κοινότητας Μυτιλήνης με την παράταξη «Ελεύθεροι Πολίτες», υπόδικος για σειρά επιθέσεων και συκοφαντιών κατά πολιτών.

Επίσης, όπως αναφέρει το stonisi.gr, έχει παραπεμφθεί κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για τη συμμετοχή του στο πογκρόμ της πλατείας Σαπφούς κατά αιτούντων άσυλο τον Απρίλιο του 2018. Πριν από λίγες μέρες επιτέθηκε μέσα στην αγορά και κατά περαστικών που αντέδρασαν στις ύβρεις του κατά μεταναστών, μπροστά σε ΑΤΜ Τράπεζας.
Ο δράστης έφυγε από το μαγαζί του και κατευθύνθηκε στην είσοδο της αγοράς. Εκεί, στα μεταλλικά πάνελ που καλύπτουν εργοτάξιο ζωγράφισε με σπρέι σταυρούς πάνω στο σύνθημα “ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ”.

Μια περαστική γυναίκα κατέγραψε με το κινητό της το γεγονός, πράγμα που έγινε αντιληπτό από τον ακροδεξιό που άρχισε να τη βρίζει ενώ της επιτέθηκε και, όπως η ίδια υποστηρίζει και καταθέτουν αυτόπτες μάρτυρες, την τραβούσε από τα μαλλιά, τη χτύπησε ενώ την πέταξε κάτω και άρχισε να την κλωτσάει. Το περιστατικό έληξε με παρέμβαση περαστικών ενώ Αστυνομικοί που έσπευσαν επιτόπου τον συνέλαβαν και τον μετέφεραν στην Αστυνομία.

Εκεί υποβλήθηκε μήνυση από τη νεαρή γυναίκα κατά του δράστη. Μήνυση υποβλήθηκε και κατά της γυναίκας την οποία κατηγόρησε για εξύβριση.

Η νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου εξετάστηκε ιατροδικαστικά ενώ μέχρι τις 3 μετά τα μεσάνυχτα νοσηλεύτηκε σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας, όπου της χορηγήθηκαν παυσίπονα. Με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης ο δράστης ο οποίος και μεταφέρθηκε και αυτός για λίγο στο Νοσοκομείο λόγω κρίσης αρρύθμιστου διαβήτη, αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή: stonissi.gr, news247.gr

Σχετικά Άρθρα