Πόσο κοντά είναι η Pfizer στο νέο εμβόλιο για τον Covid; Τι λέει η εταιρεία

 Πόσο κοντά είναι η Pfizer στο νέο εμβόλιο για τον Covid; Τι λέει η εταιρεία

Σε ανοικτή επιστολή του ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Aλμπερ Μπούρλα, εξηγεί τους τρεις βασικούς τομείς στους οποίους θα πρέπει να επιτύχει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού προκειμένου η εταιρεία να ζητήσει επείγουσα έγκριση.

Οπως τονίζει χαρακτηριστικά, επιθυμώντας μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα ανάπτυξης του εμβολίου, το οποίο δοκιμάζεται σε περίπου 38.000 ανθρώπους ανά τον κόσμο, ο Μπούρλα επιχειρεί να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει. Με ανοικτή επιστολή τη 16η Οκτωβρίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer εξηγεί τους τρεις βασικούς τομείς στους οποίους θα πρέπει να επιτύχει το εμβόλιο προκειμένου να ζητήσει έγκριση για δημόσια χρήση.

Η γιγαντιαία αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία αναμένεται να ζητήσει έγκριση με τη διαδικασία του επείγοντος για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το οποίο αναπτύσσει σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech, εάν όλα εξελιχθούν ομαλά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Pfizer, η εταιρεία θα καταθέσει το αίτημα την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι θετικά τα αποτελέσματα των εν εξελίξει κλινικών δοκιμών.

Η ανοικτή επιστολή του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Pfizer

«Καθώς πλησιάζουμε σε μια σημαντική ανάγνωση δεδομένων από το πρόγραμμα εμβολίων για την COVID-19, ήθελα να μιλήσω απευθείας με τα δισεκατομμύρια ανθρώπους, εκατομμύρια επιχειρήσεις και εκατοντάδες κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο που επενδύουν τις ελπίδες τους σε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο για την COVID- 19, προκειμένου να ξεπεραστεί αυτή η πανδημία. Γνωρίζω ότι υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με το τι ακριβώς θα χρειαστεί για να διασφαλιστεί η ανάπτυξη και η έγκρισή του, και, λαμβάνοντας υπόψη τα κρίσιμα ζητήματα δημόσιας υγείας και τη σημασία της διαφάνειας, θα ήθελα να μιλήσω με σαφήνεια γύρω από τα χρονοδιαγράμματα ανάπτυξης για την Pfizer και το συνεργαζόμενο εμβόλιο COVID-19 της BioNTech.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα