Τρόμος στο Παρίσι: Ένοπλος μαχαίρωσε καθηγητή φωνάζοντας “αλαχού άκμπαρ” – Έδειξε στο μάθημα σκίτσα του Μωάμεθ που είχαν δημοσιευθεί στο Charlie Hebdo

 Τρόμος στο Παρίσι: Ένοπλος μαχαίρωσε καθηγητή  φωνάζοντας “αλαχού άκμπαρ” – Έδειξε στο μάθημα σκίτσα του Μωάμεθ που είχαν δημοσιευθεί στο Charlie Hebdo

Ένας τρομοκράτης μαχαίρωσε και σκότωσε καθηγητή στο Παρίσι, φωνάζοντας «αλαχού άκμπαρ».

Προκλήσεις χωρίς όρια: Η Τουρκία δοκίμασε τους S-400 την ώρα της Συνόδου Κορυφής (vid)

 Το αιματηρό περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή Conflans-Saint-Honorine και ακολούθησε καταδίωξη από την αστυνομία.

Τα γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο λόγος ήταν πως ο καθηγητής έδειξε κατά την διάρκεια μαθήματος του, σκίτσα του Μωάμεθ που είχαν δημοσιευθεί στο γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo.

Ο τρομοκράτης εντοπίστηκε στην περιοχή Eragny, όπου οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εγκλωβίσουν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ένοπλος απείλησε με το όπλο του τους αστυνομικούς, πριν οι τελευταίοι ανοίξουν πυρ και τον τραυματίσουν. 

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι το θύμα αποκεφαλίστηκε, κάτι όμως που διαψεύστηκε από την αστυνομία, η οποία διευκρίνισε ότι ο δράστης τον μαχαίρωσε στον λαιμό.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία (Pnat) η οποία στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για «ανθρωποκτονία που σχετίζεται με τρομοκρατική επιχείρηση» και «σύσταση εγκληματικής, τρομοκρατικής συμμορίας».

https://twitter.com/FranceNews24/status/1317142444924915712?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1317142444924915712%7Ctwgr%5Eshare_3%2Ccontainerclick_1&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fkosmos%2Fgallia-apokefalisan-andra-parisi

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι και ένα όπλο, πιθανότατα μια επαναληπτική καραμπίνα, ενώ είναι σοβαρά τραυματισμένος.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία (Pnat), η οποία στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για «ανθρωποκτονία που σχετίζεται με τρομοκρατική επιχείρηση» και «σύσταση εγκληματικής, τρομοκρατικής συμμορίας».

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, ο οποίος βρίσκεται στο Μαρόκο για επίσημη επίσκεψη, αποφάσισε να επιστρέψει αμέσως στο Παρίσι.

Το γαλλικό δίκτυο Actu17 υποστηρίζει πως ο δράστης προειδοποίησε για την επίθεση στο Twitter, στο οποίο μετέδιδε την εικόνα του εκπαιδευτικού και έγραφε: «Στον Μακρόν, τον διοικητή των απίστων, εκτέλεσα ένα από τα σκυλιά της κολάσεως που τόλμησε να βλασφημήσει κατά του Μωάμεθ».

Τον περασμένο μήνα, ένας μετανάστης από το Πακιστάν, εγκατεστημένος στη Γαλλία, επιτέθηκε με μπαλντά και τραυμάτισε δύο ανθρώπους έξω από τα παλιά γραφεία του σατιρικού περιοδικού «Charlie Hebdo». Σε αυτά τα γραφεία, πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, ισλαμιστές τρομοκράτες σκότωσαν 12 ανθρώπους επειδή το περιοδικό δημοσίευσε σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Σχετικά Άρθρα