Στο Ερεβάν μέσω… Τουρκίας αύριο ο Ν.Δένδιας

 Στο Ερεβάν μέσω… Τουρκίας αύριο ο Ν.Δένδιας

Στο Ερεβάν θα μεταβεί αύριο Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών , Νίκος Δένδιας όπου θα συναντηθεί με τον Αρμένιο ομόλογό του, Ζόραμπ Μνατσακανιάν.

Νέες πληροφορίες για την πρόκληση της Τουρκίας: Είχε εγκριθεί σχέδιο πτήσης για το αεροσκάφος του Ν. Δένδια

Οι συζητήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και την Ανατολική Μεσόγειο, στη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο των τριμερών σχημάτων συνεργασίας, καθώς και στις σχέσεις ΕΕ-Αρμενίας.

Εν συνεχεία, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν και τον πρόεδρο της χώρας, Αρμέν Σαρκισιάν.

Κατά τη διάρκεια της εκεί επίσκεψης του, ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το Μουσείο Γενοκτονίας των Αρμενίων και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Θυμάτων.

Το ταξίδι του θεωρείται κρίσιμο όχι μόνο γιατί θα έχει επαφές για το φλέγον ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, αλλά και διότι η πτήση του θα περάσει πάνω από την Τουρκία από την οποία ζητήσαμε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα συμβεί περιστατικό ανάλογο με το σημερινό.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ