Iσοπαλία σαν ήττα για την Εθνική (0-0) με το Κόσοβο

 Iσοπαλία σαν ήττα για την Εθνική (0-0) με το Κόσοβο

Ένα καλό πρώτο ημίχρονο δεν έφτασε στην Εθνική ομάδα για να πετύχει μια νίκη κόντρα στο Κόσοβο απόψε στο ΟΑΚΑ.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφερε 0-0 απέναντι σε μια μέτρια ομάδα η οποία μάλιστα την απείλησε ακόμη και με ήττα στις ελάχιστες ευκαιρίες που έκανε στο παιχνίδι.

Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο απογοητευτικό, αλλά και αρνητικό καθώς με την ισοπαλία διακυβεύεται πλέον η πρώτη θέση στον τρίτο όμιλο του Nations League.

Η Εθνική Ελλάδος θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη από το πρώτο μέρος όταν ο διαιτητής καταλόγισε ένα (ανύπαρκτο) πέναλτι στο 20’ σε μια καθαρή φάση του Σάλα με τον Λημνιό, όμως ο Τάσος Μπακασέτας δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Σ΄αυτό το διάστημα η γαλανόλευκη δημιούργησε κι άλλες ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ, όμως ήταν άστοχη στην τελική προσπάθεια.

Στο δεύτερο μέρος οι Κοσοβάροι ισορρόπησαν και μάλιστα παρότι έκαναν λίγες φάσεις στην εστία μας ήταν εντυπωσιακές και θα μπορούσαν να είχαν φύγει νικητές από το ΟΑΚΑ, όμως και η ισοπαλία είναι ένα θετικό αποτέλεσμα γι αυτούς.

Μοιραίος ο Παυλίδης που έχασε κλασσική ευκαιρία στο 33’, ενώ o Χατζηδιάκος στο 51’ έσωσε την Εθνική μας με απομάκρυνση σε σουτ του Πατσαράντα πάνω στην γραμμή της ελληνικής εστίας.

Ελλάδα (Τζον Φαν’τ Σχιπ / 4-2-3-1): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος (85′ Λαμπρόπουλος), Σβάρνας, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Ζέκα (62′ Μπουχαλάκης), Λημνιός (73′ Πέλκας), Μπακασέτας (73′ Φορτούνης), Μάνταλος (63′ Φούντας), Παυλίδης.
Κόσοβο (Μπερνάρ Σαλάντες / 4-2-3-1): Μούριτς, Ντρέσεβιτς, Αλίτι, Βοιβόντα, Πατσαράντα, Σάλα, Λοσάι (34′ Ρασκάι), Καστράτι, Τσελίνα (63′ Χασάνι), Χαντεργκιονάι, Κολόλι (80′ Ρασάνι).

Το πανόραμα

Ελλάδα – Κόσοβο 0-0

Μολδαβία – Σλοβενία 0-4
(8’ Λόβριτς, 37’ πεν. 42’, 55’ πεν. Βούκιτς)

Η βαθμολογία

Σλοβενία 10
Ελλάδα 8
Κόσοβο 2
Μολδαβία 1

Η επόμενη αγωνιστική:

Μολδαβία – Ελλάδα

Σλοβενία – Κόσοβο

Σχετικά Άρθρα