Αντισηπτικά τζελ: Μικρά παιδιά τα καταπίνουν, τα βάζουν στα μάτια ή τα εισπνέουν – Δραματικό μήνυμα στους γονείς από τον υπουργό Δικαιοσύνης στην Ισπανία

 Αντισηπτικά τζελ: Μικρά παιδιά τα καταπίνουν, τα βάζουν στα μάτια ή τα εισπνέουν – Δραματικό μήνυμα στους γονείς από τον υπουργό Δικαιοσύνης στην Ισπανία

Ο αριθμός των παιδιών που δηλητηριάστηκαν έπειτα από κατάποση αντισηπτικού τζελ εκτοξεύτηκε στην Ισπανία μετά την έναρξη της πανδημίας, προειδοποίησε σήμερα η κυβέρνηση.

Θρίλερ με το εμβόλιο και πόλεμος κατασκόπων : Ποιοι προσπάθησαν να κλέψουν τις έρευνες των Βρετανών και προκάλεσαν την κινητοποίηση των μυστικών υπηρεσιών

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων από τις αρχές του έτους, καταγράφηκαν στη χώρα 874 περιστατικά δηλητηρίασης παιδιών από αντισηπτικό τζελ, έναντι 90 το 2019, επισήμανε στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Τοξικολογίας και Ιατροδικαστικών Επιστημών, που εντάσσεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας.

Τα δύο τρίτα των περιστατικών αυτών αφορούν παιδιά ηλικίας κάτω των 2 ετών. Τα περισσότερα εξ αυτών κατάπιαν το προϊόν, όμως άλλα έβαλαν το προϊόν στα μάτια τους ή το εισέπνευσαν.

Κανένας θάνατος δεν έχει καταγραφεί, ενώ το 80% και πλέον των παιδιών ανάρρωσαν «σε σύντομο χρονικό διάστημα», διευκρινίζει το ινστιτούτο.

Εμετοί, διάρροια, βήχας, θολή όραση και κόκκινα μάτια είναι μεταξύ των συνηθέστερων συμπτωμάτων που καταγράφηκαν.

Σε ένα βίντεο που ανήρτησε στο Twitter, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χουάν Κάρλος Κάμπο χαρακτήρισε «ανησυχητικά» αυτά τα στοιχεία και παρακάλεσε τους γονείς να «κρύψουν τα αντισηπτικά τζελ μακριά από τα παιδιά», υπενθυμίζοντας πως η «απολύμανση των χεριών πρέπει πάντα να επιτηρείται από έναν ενήλικα».

Σχετικά Άρθρα