Επτά αλλαγές ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς όπου υπάρχει συγχρωτισμός – Οι “δύο συν μία” περιοχές με… συναγερμό (vid)

 Επτά αλλαγές ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς όπου υπάρχει συγχρωτισμός – Οι “δύο συν μία” περιοχές με… συναγερμό (vid)

Η ανησυχία που προκαλούν τα αυξημένα κρούσματα κοροναϊού έκαναν τον Νίκο Χαρδαλιά να δηλώσει ότι θα φοράμε μάσκα τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός.

ΕΟΔΥ: Έξι νεκροί το τελευταίο 24ωρο- 408 νέα κρούσματα

Αναλυτικά όσα είπε στην ενημέρωση της Τρίτης για τις περιοχές που παρατηρείται συγχρωτισμός:

  1. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους εργασίας και εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό σε όλα τα επίπεδα συναγερμού, δηλαδή σε όλη τη χώρα. Όπου υπάρχει συγχρωτισμός και στους εξωτερικούς χώρους, η μάσκα είναι υποχρεωτική και απαραίτητη για την προστασία της υγείας μας.
  2. Δεν επιτρέπεται η λειτουργία της εστίασης και των κέντρων ψυχαγωγίας σε όλα τα επίπεδα συναγερμού κατά τις εξής ώρες: Από τη 01.00 έως τις 05.00 το πρωί στις περιοχές του επιπέδου 1, από τις 00.30 έως τις 05.00 στις περιοχές του επιπέδου 2 και από τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 το πρωί στις περιοχές του επιπέδου 3.
  3. Ορίζεται ανώτατο όριο ατόμων για τις συναθροίσεις τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Πιο συγκεκριμένα: Στις περιοχές του επιπέδου 1, το όριο είναι 100 άτομα. Για τις περιοχές του επιπέδου 2, το όριο είναι τα 50 άτομα. Για τις περιοχές του επιπέδου 3, το όριο είναι 9 άτομα.
  4. Τίθενται αναλογικοί κανόνες τετραγωνικών και πληρότητας σε συνέδρια, χώρους λατρείας και μουσεία.
  5. Τίθενται αυστηρά όρια πληρότητας σε θέατρα, σινεμά και συναυλίες που είναι τα ακόλουθα: 65% πληρότητα στο επίπεδο 1, 50% πληρότητα στο επίπεδο 2 και 30% πληρότητα στο επίπεδο 3.
  6. Τα όρια πληρότητας στην εστίαση καθορίζονται σε 80% για το επίπεδο 1, 65% για το επίπεδο 2 και 50% για το επίπεδο 3.
  7. Προβλέπεται χρήση μάσκας στα γυμναστήρια για το προσωπικό και τους αθλούμενους αναλόγως του επιπέδου συναγερμού. Πιο συγκεκριμένα, να διευκρινίσουμε ότι η χρήση μάσκας προβλέπεται για τον χρόνο παραμονής εντός του γυμναστηρίου, δηλαδή η μάσκα είναι υποχρεωτική στους χώρους υποδοχής, αναμονής και τα αποδυτήρια, καθώς και στην ομαδική εκγύμναση, στην περίπτωση των επιπέδων 2 και 3, όταν δεν μπορούν να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες αποστάσεις των 2 μέτρων μεταξύ των αθλουμένων.

Οι “δύο συν μία” περιοχές με… συναγερμός

Εκτός της Αττικής, υπάρχουν “δύο συν μία” περιοχές που έχουν σημάνει συναγερμό λόγω των κρουσμάτων κοροναϊού, όπως ανέφερε ο κ.Χαρδαλιάς.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε πως πρόκειται για την Κοζάνη και τα Ιωάννινα, όπου η κατάσταση είναι κρίσιμη, αλλά και την Πέλλα, όπου επίσης εντοπίζονται πολλά ενεργά κρούσματα.

Έδωσε, μάλιστα, σχετικά στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στις συγκεκριμένες περιοχές. Όπως είπε, μέσα σε τρεις ημέρες έχουν επιβεβαιωθεί στην Κοζάνη 49 κρούσματα και εξαιτίας αυτών, 101 στενές επαφές έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Αυτή τη στιγμή, στην Κοζάνη υπάρχουν 181 ενεργά κρούσματα και οκτώ ασθενείς νοσηλεύονται, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Στα Ιωάννινα, από την Παρασκευή το βράδυ έως και χθες το βράδυ, επιβεβαιώθηκαν 66 νέα κρούσματα κοροναϊού και 147 επαφές βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Αυτή τη στιγμή, στα Ιωάννινα υπάρχουν σχεδόν 200 επιβεβαιωμένα ενεργά κρούσματα, ενώ 24 άτομα νοσηλεύονται.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην Πέλλα, αυτή τη στιγμή είναι ενεργά 212 κρούσματα, τα περισσότερα εκ των οποίων ανήκουν σε συγκεκριμένο cluster, το οποίο “παρακολουθούμε και νομίζουμε έχουμε στεγανοποιήσει”.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών να εφαρμόσουν τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί, “γιατί η κατάσταση είναι κρίσιμη”, όπως είπε.

Σχετικά Άρθρα