Απολαυστικό βίντεο με τους νομπελίστες οικονομολόγους – Τους έπιασαν στον ύπνο (vid)

Όταν η Βασιλική Ακαδημία Επιστημών της Σουηδίας ανακοίνωσε ότι οι Πολ Μίλγκρομ και Μπομπ Γουίλσον κέρδισαν το βραβείο Νόμπελ Οικονομίας, οι δύο άνδρες βρίσκονταν στα κρεβάτια τους και κοιμόντουσαν, στο Στάνφορντ της Καλιφόρνια… λόγω της διαφοράς ώρας ανάμεσα στη Σουηδία και τις ΗΠΑ.

Τα μέλη της επιτροπής κατάφεραν να βρουν τον Γουίλσον για να του πουν τα ευχάριστα νέα, ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τον Μίλγκρομ. Οι δύο νομπελίστες που είναι και γείτονες κατάφεραν τελικά να επικοινωνήσουν όταν ο Γουίλσον πήγε με τις πυτζάμες στο σπίτι του κάποτε φοιτητή του. Το στιγμιότυπο κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας στην πόρτα του Μίλγκρομ.

«Πολ» ακούγεται να λέει πολλές φορές ο Γουίλσον χτυπώντας το κουδούνι μέχρι ο Μίλγκρομ να απαντήσει. Τελικά, ο Μίλγκρομ απαντά. «Πολ, είμαι ο Μπομπ Γουίλσον. Κέρδισες το βραβείο Νόμπελ. Και προσπαθούν να σε βρουν. Φαίνεται ότι δεν έχουν το τηλέφωνό σου» συνέχισε ο Γουίλσον. «Τους δώσαμε τον αριθμό του κινητού σου», λέει η σύζυγος του Γουίλσον, Μαίρη. «Αλήθεια το κέρδισα; Ουάου. ΟΚ», απαντά ο Αμερικανός νομπελίστας.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, ο Γουίλσον είχε πιαστεί και εκείνος στον ύπνο. Όταν το τηλέφωνο του σπιτιού του χτύπησε τις πρώτες πρωινές ώρες, το αποσύνδεσε. Έτσι, η επιτροπή Νόμπελ κάλεσε τη Μαίρη.

Υπενθυμίζεται ότι οι Αμερικανοί οικονομολόγοι Πολ Μίλγκρομ, 72 ετών, και Ρόμπερτ Γουίλσον, 83 ετών, τιμήθηκαν με το Νόμπελ Οικονομίας 2020 για βελτιώσεις στη θεωρία δημοπρασιών και επινοήσεις νέων μορφών δημοπρασιών, ανέφερε η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών. «Οι νέες μορφές δημοπρασιών είναι ένα ωραίο παράδειγμα του πώς η βασική έρευνα μπορεί στη συνέχεια να προκαλέσει επινοήσεις που ωφελούν την κοινωνία» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ακαδημία.