Θεοδωρικάκος: Η «Αυγή» και ο ΣΥΡΙΖΑ να ανασκευάσουν τις συκοφαντίες για Μητσοτάκη – Σαμαρά

 Θεοδωρικάκος: Η «Αυγή» και ο ΣΥΡΙΖΑ να ανασκευάσουν τις συκοφαντίες για Μητσοτάκη – Σαμαρά

Να ανασκευάσει η εφημερίδα «Αυγή» και να ζητήσει συγγνώμη ο ΣΥΡΙΖΑ για το χθεσινό πρωτοσέλιδο για υποτιθέμενη συμπόρευση των Μητσοτάκη και Σαμαρά με τη Χρυσή Αυγή, κάλεσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι με προτάσεις «παράλογες και άτοπες» μέσα στη Βουλή επιχείρησε να δυναμιτίζει το ενωτικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί στο λαό μετά την ομόφωνη καταδίκη της Χρυσής Αυγής από τη Δικαιοσύνη. Το κυριακάτικο δημοσίευμα της Αυγής, ο υπουργός Εσωτερικών το χαρακτήρισε ως αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας.
«Είναι ένα δημοσίευμα κατάπτυστο, συκοφαντικό. Θα έπρεπε να ντρέπονται και θα ήταν καλύτερα να το ξανασκεφθούν και να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και από τους αναγνώστες. Θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη γι’ αυτό το απαράδεκτο δημοσίευμα, το οποίο είναι έξω από κάθε όριο ηθικής και δεοντολογίας και κυρίως είναι ψεύτικο και προκαλεί την κοινή λογική κάθε δημοκρατικού πολίτη», τόνισε.
Ο υπουργός Εσωτερικών έθεσε και πάλι το ερώτημα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν φύγει από την εξουσία άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα, μείωσε τις ποινές, έβγαλε από τις ποινές την αφαίρεση των πολιτικών δικαιωμάτων και μείωσε την ποινή για την ηγεσία εγκληματικής οργάνωσης. «Όταν το έκαναν αυτό δεν καταλάβαιναν ότι αφορά την Χρυσή Αυγή; Προφανώς το καταλάβαιναν… Γιατί το έκαναν; Έχουν την καλοσύνη να μας το εξηγήσουν; Είναι πολύ συγκεκριμένη η ερώτηση». Σε ερώτηση «γιατί να το κάνουν και αν είναι συνεταιράκια», ο κ. Θεοδωρικάκος θύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΧΑ μαζί έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά το 2014 προκαλώντας, με το θέμα της μη εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, πρόωρες εκλογές. «Ο ελληνικός λαός γνωρίζει καλά τα γεγονότα. Κανείς δεν ξεχνά τίποτα, αλλά εν πάση περιπτώσει θα μπορούσαν να ξεπεράσουν όλα αυτά και αφού όλοι είμαστε ενωμένοι στην ομόθυμη καταδίκη της ΧΑ ως ναζιστικό μόρφωμα και εγκληματική οργάνωση, ήλθαν και όχι μόνο έριξαν “λάδι στην φωτιά”, αλλά προέβησαν σε αυτήν την απίστευτα συκοφαντική και κατάπτυστη πράξη με το δημοσίευμα της “ΑΥΓΗΣ”. Επαναλαμβάνω ότι είναι απαίτηση όλων των δημοκρατικών πολιτών να ανασκευάσει η εφημερίδα και να ζητήσει μια συγγνώμη».
Για την τουρκική προκλητικότητα ο υπουργός επισήμανε ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η ενότητα και εξέφρασε την ανάγκη «το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να συμβάλλουν με ενωτικές συμπεριφορές σε πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα».
Τέλος, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στις προσλήψεις στο Δημόσιο και τον εκσυγχρονισμό του ΑΣΕΠ θα είναι έτοιμο στα τέλη Οκτωβρίου και ότι αύριο θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους της ανεξάρτητης αρχής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ