Σύλληψη ηγεσίας Χρυσής Αυγής: Άγνωστο παρασκήνιο της νύχτας του 2013 – Το αίτημα Βουρλιώτη για αστυνομικούς (vid)

 Σύλληψη ηγεσίας Χρυσής Αυγής: Άγνωστο παρασκήνιο της νύχτας του 2013 – Το αίτημα Βουρλιώτη για αστυνομικούς (vid)

Λίγο μετά την καταδίκη των ναζιστών της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση έρχεται στο φως το παρασκήνιο για τη σύλληψη της ηγετικής ομάδας το 2013.

Ήταν το βράδυ της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου 2013 στον Άρειο Πάγο, εκεί βρισκόταν ο αντιεισαγγελέας, Χαράλαμπος Βουρλιώτης που επί μία εβδομάδα έκανε έρευνα για τη Χρυσή Αυγή. Σε τυχαία συνάντηση που είχε ο κ. Βουρλιώτης με δημοσιογράφους τους είπε «παιδιά πηγαίνετε για ύπνο, δεν θα γίνει τίποτα», σύμφωνα με τον ΑΝΤ1. Ωστόσο, φαίνεται πως ο κ. Βουρλιώτης είχε ήδη υπογράψει το πόρισμα για τη δίωξη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Ξημερώματα της 23ης Σεπτεμβρίου 2013 ο κ. Βουρλιώτης δέχεται τηλεφώνημα από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και του ζητάει να μιλήσουν. Ο αντιεισαγγελέας μεταβαίνει στο ξενοδοχείο President μαζί με τον επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής ζητούν από τον κ. Βουρλιώτη κάτι που δεν συνηθίζεται: να γράψει πάνω στο πόρισμα τα ονόματα όλων όσων πρέπει να συλληφθούν. Ο κ. Βουρλιώτης έγραψε με στυλό τα ονόματα πάνω στο πόρισμα, πληροφορίες αναφέρουν. Στη συνέχεια, έγιναν οι συλλήψεις των ηγετικών μελών της Χρυσής Αυγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από τις συλλήψεις, ο κ. Βουρλιώτης είχε ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ. για αστυνομικούς που είχαν «συμπάθεια» στη Χρυσή Αυγή και υπηρετούσαν κυρίως σε Πέραμα και Κερατσίνι, προκειμένου να μην μαθευτεί η έρευνα και το αποτέλεσμα της, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, το πρωί θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών.

Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης η πρόεδρος ρώτησε την Εισαγγελέα αν είναι έτοιμη για την πρότασή της επί των ποινών και όταν η κ. Οικονόμου απάντησε αρνητικά, η κ. Λεπενιώτη έδωσε διακοπή της διαδικασίας για τη Δευτέρα στις 10 το πρωί.

Σχετικά Άρθρα