Δίκη Χρυσής Αυγής – Επίθεση καταδικασθέντα σε φωτορεπόρτερ: “Τι τραβάς ρε…. “

 Δίκη Χρυσής Αυγής – Επίθεση καταδικασθέντα σε φωτορεπόρτερ: “Τι τραβάς ρε…. “

Ένας από τους μόλις 8 κατηγορούμενους που παρίστανται στο δικαστήριο όπου είναι σε εξέλιξη η ακροαματική διαδικασία για τις ποινές στους καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, καθώς οι υπόλοιποι έχουν δείξει από την αρχή ότι περιφρονούν την διαδικασία, επιτέθηκε φραστικά σε φωτορεπόρτερ που έβγαζε φωτογραφίες.

«Τι τραβάς ρε καραγκιόζη!» του είπε σε έξαλλη κατάσταση.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης για τα ελαφρυντικά μετά την εισαγγελική πρόταση της Αδαμαντίας Οικονόμου.

Αυτή η διαδικασία θα κρατήσει αρκετά και ίσως με αυτή να κλείσει η σημερινή συνεδρίαση. Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφέρουν ότι μάλλον οι ποινές θα ανακοινωθούν την Δευτέρα.

Η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε να δοθεί μία ελαφρυντική περίσταση που αφορά μη συμμετοχή μέλους σε κακουργηματική πράξη εγκληματικής οργάνωσης, ερμηνεύοντας τη διάταξη 187 του ποινικού κώδικα παράγραφος 6. Η εισαγγελική πρόταση δεν αφορούσε την διευθυντική ομάδα αλλά μόνο όσους κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη και δεν έχουν τελέσει ή δεν βαρύνονται με κακουργηματική πράξη που σχετίζεται με αυτήν.

Το αν θα αναγνωριστούν ή όχι ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους είναι ίσως το σημαντικότερο στη διαδικασία, μετά την απόφαση για καταδίκη. Γιατί τα ελαφρυντικά είναι που θα κρίνουν το ύψος των ποινών.

Για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος, Γερμενής, Παππάς και Ματθαιόπουλος, η ποινή είναι από 5 έως 15 χρόνια. Αν τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά οι ποινές μπορεί να είναι από 2 έως 8 χρόνια.

Αφού ολοκληρωθούν οι δευτερολογίες των συνηγόρων, οι δικαστές θα συνεδριάσουν ξανά και μετά θα ανακοινώσουν την απόφασή τους.

Αφού ανακοινωθεί η πρόταση για τα ελαφρυντικά, θα ξεκινήσει η διαδικασία των ποινών. Η εισαγγελέας θα κάνει την πρότασή της και μετά θα πάρουν το λόγο οι συνήγοροι υπεράσπισης. Και αφού ολοκληρωθούν κι αυτές, το δικαστήριο θα αποσυρθεί για να συνεδριάσει και να αποφασίσει. Στη συνέχεια το δικαστήριο θα αποφασιστεί αν οι ποινές που θα επιβληθούν να εκτελεστούν με αναστολή ή όχι. Και γι’ αυτό θα υπάρξει πρόταση της εισαγγελέως και αγορεύσεις των δικηγόρων.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει προχωρήσει η Αστυνομία και σήμερα στην περιοχή του Εφετείου Αθηνών. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, δεν επιτρέπεται η στάση – στάθμευση και σταδιακά από τις 06:00 η κυκλοφορία οχημάτων, στις εξής οδούς:

  • Λουκάρεως: στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.
  • Δέγλερη: στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

Η Αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Σχετικά Άρθρα