Χάνεται η μάχη στην Αττική – Αγωνία για τα μέτρα που δεν αποδίδουν

 Χάνεται η μάχη στην Αττική – Αγωνία για τα μέτρα που δεν αποδίδουν

Η μάχη αποδεικνύεται, εξαιρετικά δύσκολη στην Αττική, όπου η αύξηση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων έχει σημάνει συναγερμό παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Έτσι στη σημερινή κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους λοιμωξιολόγους, θα αξιολογηθεί ένα νέο πακέτο μέτρων.

Στο τραπέζι επανέρχονται πολλές προτάσεις, όχι όμως και το ενδεχόμενο δεύτερου γενικού lockdown

Η δέσμη μέτρων σχετικά με την μάχη της Αττικής αλλά και άλλων περιοχών στην περιφέρεια θα ανακοινωθεί εκτός απροόπτου σήμερα το απόγευμα, μετά την σύσκεψη υπουργών και ειδικών.

Επιστροφή στον Απρίλιο: Γεμίζουν ΜΕΘ, αυξάνονται οι νεκροί – Δημοσιεύεται ο χάρτης με τα τοπικά lockdown

Παράλληλα η θωράκιση και αφορά και το σύστημα υγείας με την δημιουργία νέων κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο στόχος είναι, μάλιστα, να εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός μέσα στην επόμενη εβδομάδα ακόμη πενήντα νέες κλίνες – κάτι που επιβεβαιώνει και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Αυτό που δεν αλλάζει είναι η επιμονή στο πλάνο τήρησης των υφιστάμενων μέτρων με την «διαρκή» ενημέρωση των πολιτών και δη των ευπαθών ομάδων.

«Δεν είναι κατάλληλα στην παρούσα φάση τα άλματα αλλά τα καλά συντονισμένα βήματα», λέει χαρακτηριστικά κυβερνητικό στέλεχος υπενθυμίζοντας καταρχάς την εξέλιξη της πανδημίας σε όλη την Ευρώπη και υπογραμμίζοντας την ανάγκη να «διαγραφεί» από τα εναλλακτικά σενάρια του φθινοπώρου το έσχατο, δηλαδή ένα νέο lock down.

«Μάσκες παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους»; Πρόκειται για ένα μέτρο που είναι πάντα στο τραπέζι, ειδικά για την Αττική που σημειώνει σταθεροποιημένο αλλά υψηλό αριθμό κρουσμάτων.

Εάν και εφόσον ανακοινωθούν μέτρα για την Αττική αυτά θα ισχύσουν πιθανότατα από την προσεχή Δευτέρα.

Σχετικά Άρθρα