“Αυτογκόλ” της ΕΛ.ΑΣ: Ούτε από τις νέες φωτογραφίες προκύπτει ότι τα ΜΑΤ δέχτηκαν επίθεση στο Εφετείο (pics)

 “Αυτογκόλ” της ΕΛ.ΑΣ: Ούτε από τις νέες φωτογραφίες προκύπτει ότι τα ΜΑΤ δέχτηκαν επίθεση στο Εφετείο (pics)

Νέα ερωτηματικά για το κατά πόσο ήταν αναγκαία η παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων που διέλυσαν την μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας κατά την μέρα της απόφασης για την «Χρυσή Αυγή» προκαλούν οι νέες φωτογραφίες που έρχονται στην δημοσιότητα.

Ερωτήματα για τα επεισόδια στο Εφετείο – Μαρτυρίες για απρόκλητη βία

Οι φωτογραφίες που έδωσε η ΕΛ.ΑΣ έχουν τραβηχτεί, προφανώς από άνδρες των ΜΑΤ, που βρίσκονταν μέσα και πίσω από τις κλούβες.

Αρμόδιο στέλεχος της ΕΛΑΣ μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ υποστήριξε πως κάποιες από τις φωτογραφίες απεικονίζουν άτομο με συσκευή ασετιλίνης που επιχειρεί να πυρπολήσει κλούβες των ΜΑΤ και υποστηρίζει ότι αυτό ήταν η αρχική αιτία των επεισοδίων.

Επίσης, στις φωτογραφίες δεν καταγράφεται ούτε μία ρίψη μολότοφ από τους διαδηλωτές.

Στις αρχικές διαρροές η Αστυνομία υποστήριξε μια θεωρία για ένα φλόγιστρο που χρησιμοποίησαν οι κουκουλοφόροι με στόχο το ντεπόζιτο της κλούβας, ωστόσο στις φωτογραφίες δεν φαίνεται κάτι τέτοιο παρά μόνο κάποιος με έναν πυροσβεστήρα στα χέρια.

Η επίσημη ανακοίνωση για τα γεγονότα ανέφερε: «Στις 11.55 ώρα, περίπου 10 λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, και ενώ η πολυπληθής – 20.000 άτομα τουλάχιστον – συγκέντρωση διαλυόταν, αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση με μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα από περίπου 600 άτομα, στη συμβολή των οδών Κ. Λουκάρεως και Λ. Αλεξάνδρας.

Ωστόσο -και- στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η ΕΛ.ΑΣ, δεν αποδεικνύεται ότι οι άντρες των ΜΑΤ δέχτηκαν επίθεση με βόμβες-μολότοφ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης. 

        

Σχετικά Άρθρα