Καλοκαιράκι τέλος: Πέφτει 10 βαθμούς η θερμοκρασία

 Καλοκαιράκι τέλος: Πέφτει 10 βαθμούς η θερμοκρασία

Ο καιρός αλλάζει για τη χώρα μας πλησιάζοντας στα μέσα του μήνα, αν και η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά από τα μέσα της εβδομάδας σε σχέση με τα έως τώρα επίπεδα έως και 10 βαθμούς άνω από τα φυσιολογικά επίπεδα, που κινείται ο υδράργυρος αυτές τις μέρες.

Ουσιαστική μεταβολή του καιρού ως προς τα φαινόμενα, με σχηματισμό και διέλευση βαρομετρικών χαμηλών από τη χώρα μας, αρχίζει να διαφαίνεται για το διάστημα από τις 13 Οκτωβρίου και μετά, όπως μπορείτε να δείτε στους ακόλουθους προγνωστικούς χάρτες:

Στους ακόλουθους χάρτες καταγράφεται το τέλος του καλοκαιριού για τη χώρα μας από τα μέσα της εβδομάδας, αφού οι θερμές αέριες μάζες εκτοπίζονται από πιο ψυχρές και ο υδράργυρος θα πέσει αρκετά, ώστε η θερμοκρασία να αρχίζει να προσαρμόζεται σε φυσιολογικά για την εποχή, επίπεδα.

Στο… κόκκινο, λόγω της θερμής εισβολής, η θερμοκρασία και τη Δευτέρα στη χώρα μας, ξεπερνώντας τοπικά και τους 30-32 βαθμούς.
Ο υδράργυρος θ’ αρχίσει να υποχωρεί από τα βορειοδυτικά την Τρίτη.
Η Τετάρτη θα είναι, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα η τελευταία θερμή μέρα -καλοκαιρινού τύπου- για τη φετινή θερινή περίοδο.
Πιο ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια προς τα νότια θα επαναφέρουν από την Πέμπτη τη θερμοκρασία σε φυσιολογικά -για την εποχή- επίπεδα.
Η πτώση της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί και την Παρασκευή…

Πώς θα εξελιχθεί η θερμοκρασία μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου: