Καλοκαιράκι τέλος: Πέφτει 10 βαθμούς η θερμοκρασία

 Καλοκαιράκι τέλος: Πέφτει 10 βαθμούς η θερμοκρασία

Ο καιρός αλλάζει για τη χώρα μας πλησιάζοντας στα μέσα του μήνα, αν και η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά από τα μέσα της εβδομάδας σε σχέση με τα έως τώρα επίπεδα έως και 10 βαθμούς άνω από τα φυσιολογικά επίπεδα, που κινείται ο υδράργυρος αυτές τις μέρες.

Ουσιαστική μεταβολή του καιρού ως προς τα φαινόμενα, με σχηματισμό και διέλευση βαρομετρικών χαμηλών από τη χώρα μας, αρχίζει να διαφαίνεται για το διάστημα από τις 13 Οκτωβρίου και μετά, όπως μπορείτε να δείτε στους ακόλουθους προγνωστικούς χάρτες:

kairos11
kairos2

Στους ακόλουθους χάρτες καταγράφεται το τέλος του καλοκαιριού για τη χώρα μας από τα μέσα της εβδομάδας, αφού οι θερμές αέριες μάζες εκτοπίζονται από πιο ψυχρές και ο υδράργυρος θα πέσει αρκετά, ώστε η θερμοκρασία να αρχίζει να προσαρμόζεται σε φυσιολογικά για την εποχή, επίπεδα.

deftera1
Στο… κόκκινο, λόγω της θερμής εισβολής, η θερμοκρασία και τη Δευτέρα στη χώρα μας, ξεπερνώντας τοπικά και τους 30-32 βαθμούς.
triti1
Ο υδράργυρος θ’ αρχίσει να υποχωρεί από τα βορειοδυτικά την Τρίτη.
tetarti1
Η Τετάρτη θα είναι, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα η τελευταία θερμή μέρα -καλοκαιρινού τύπου- για τη φετινή θερινή περίοδο.
pempti1
Πιο ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια προς τα νότια θα επαναφέρουν από την Πέμπτη τη θερμοκρασία σε φυσιολογικά -για την εποχή- επίπεδα.
paraskevi1
Η πτώση της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί και την Παρασκευή…

Πώς θα εξελιχθεί η θερμοκρασία μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου:

savvato1
pempti1
deftera2
triti2
tetarti2
pempti2