Καστελόριζο: Ποιοι βρίσκονται πίσω από τον βανδαλισμό της ελληνικής σημαίας – Οι εργασίες αποκατάστασης εξπρές (vid)

 Καστελόριζο: Ποιοι βρίσκονται πίσω από τον βανδαλισμό της ελληνικής σημαίας – Οι εργασίες αποκατάστασης εξπρές (vid)

Οι έρευνες για τους υπαίτιους του βανδαλισμού της ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο συνεχίζονται ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικά μέσα πίσω από την ενέργεια αυτή βρίσκονται Τούρκοι εθνικιστές.

Από τη στιγμή που ο διοικητής της ΔΑΝ Μεγίστης ειδοποιήθηκε ότι κάποιοι έβαψαν την ελληνική σημαία, έδωσε εντολή να αποκατασταθεί άμεσα. Μέσα σε λίγες ώρες η σημαία μας καθαρίστηκε, βάφτηκε ξανά στα γαλανόλευκα και «λάμπει» ξανά απέναντι από την Τουρκία, για να θυμίζει στους Τούρκους ότι στο Καστελόριζο χτυπά η καρδιά του Ελληνισμού.

Μέσα σε λίγες ώρες η σημαία καθαρίστηκε από τις μπογές και “λάμπει” ξανά σαν να μην συνέβη τίποτα.

Μια ομάδα Τούρκων εθνικιστών μηχανικών φαίνεται να βρίσκεται πίσω από την χυδαία πρόκληση στο Καστελόριζο, αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του τουρκικού δικτύου Karar TV, που έδωσε στη δημοσιότητα και πλάνα από drone μετά τη δολιοφθορά, οι δράστες πέταξαν κόκκινη μπογιά πάνω στην ελληνική σημαία, που είναι ζωγραφισμένη στη δεξιά πλευρά του νησιού.

Το τουρκικό στρατιωτικό drone πετούσε ανενόχλητο επί 1 ώρα βιντεοσκοπώντας θέσεις του ελληνικού Στρατού, προκαλώντας οργή στους κατοίκους του ακριτικού μας νησιού.

Το πρωί του Σαββάτου προκλήθηκε αναστάτωση, όταν μέσα στο γραφικό λιμανάκι του Καστελόριζου άρχισαν να ηχούν, μέσω drone, τουρκικά εμβατήρια και ο τουρκικός εθνικός ύμνος. Στη συνέχεια, ακούστηκαν και σειρήνες πολέμου.

Σύμφωνα με κατοίκους του Καστελόριζου, τον τελευταίο καιρό έχουν φτάσει στο νησί «ύποπτα» πρόσωπα, των οποίων ο ρόλος ερευνάται από τις αρμόδιες Αρχές.

Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ : Οι υπαίτιοι στη δικαιοσύνη

Σε έντονο κλίμα ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για την βεβήλωση της ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο από Τούρκους εθνικιστές οι οποίοι χρησιμοποίησαν drone, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή προσβολή της Ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο. Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες αποσκοπούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δυο χωρών. Αναμένουμε από τις τουρκικές αρχές την άμεση καταδίκη και διερεύνηση του περιστατικού, ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Σχετικά Άρθρα