Η αντι-Covid “εξέγερση” της νεολαίας- Ουρές και συνωστισμός μετά το…lockdown των μπαρ (εικόνες)

 Η αντι-Covid “εξέγερση” της νεολαίας- Ουρές και συνωστισμός μετά το…lockdown των μπαρ (εικόνες)

Mπροστά σε μια “εξέγερση” της νεολαίας βρίσκονται σταδιακά οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που, όπως και η ελληνική, αποφασίζουν το ιδιότυπο lockdown, σε χώρους εστίασης και κυρίως μπαρ. Χιλιάδες νέοι, ειδικά τα σαββατόβραδα, αγοράσουν αλκοόλ από καταστήματα και μίνι μάρκετ πριν την ώρα απαγόρευσης και παραμένουν σε δρόμους και πλατείες, με αποτέλεσμα να προκαλείται συνωστισμός.

Κάτι, ωστόσο, που δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν κατασταλτικά επειδή κάτι τέτοιο θα προκαλούσε πραγματικές εξεγέρσεις. Ήδη στην Μεγάλη Βρετανία που η εξάπλωση της πανδημίας λαμβάνει ανεξέλεγκτα χαρακτηριστικά σχηματίζονται μεγάλες ουρές έξω από καταστήματα και σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν αλκοόλ, όπως δείχνει η Daily Mail.

Οι αστυνομικοί ήταν σε περιπολία πριν από το κλείσιμο του χρόνου στο Σόχο του Λονδίνου, αφού οι παμπ και τα εστιατόρια υπόκεινται σε απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 10μμ για να καταπολεμήσουν την αύξηση των περιπτώσεων κοροναϊού.

Οι επικεφαλής της βιομηχανίας παμπ ήδη αντιδρουν.

Μεγάλες ποσότητες άδειων μπουκαλιών μπύρας γέμισαν τους άδειους δρόμους στο Σόχο του Λονδίνου, ενώ άλλοι έσπευσαν να αγοράσουν αλκοόλ από τιςκάβες του Λιντς, αφού οι νέοι επιβαλλόμενοι κανόνες περί απαγόρευσης κυκλοφορίας σήμαινε ότι οι χώροι έκλεισαν νωρίς.

Εν τω μεταξύ, μια τεράστια ουρά ανθρώπων σχηματίστηκε έξω από το Tesco Express στο Πόρτσμουθ του Χάμπσαϊρ, καθώς πολλοί επέλεξαν να συνεχίσουν τη νύχτα με κουτιά και μπουκάλια που αγοράστηκαν από το σούπερ μάρκετ.

Οι εκπρόσωποι των καταστημάτων παμπ, προέτρεψαν τους υπουργούς να δώσουν στους χώρους περισσότερη ευελιξία κατά τις ώρες κλεισίματος, ώστε να επιτρέπουν στους πελάτες να κινούν τις εξόδους τους.

Η κυβέρνηση θα εισαγάγει το συνολικό κοινωνικό κλείδωμα εάν οι αριθμοί Covid δεν μειωθούν

Η Emma McClarkin, Διευθύνων Σύμβουλος της British Beer and Pub Association, η οποία χαρακτήρισε την απαγόρευση της κυκλοφορίας ως «ένα άλλο καταστροφικό πλήγμα στον τομέα της μπύρας και των παμπ, είπε:« Όπως έχουμε δει αυτό το Σαββατοκύριακο, η σκληρή απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 10 μ.μ. οδήγησε στην αποχώρηση των πελατών και στον συνωστισμό των δρόμων και κενών χώρων με μαζικό τρόπο”.

Πλήθος ανθρώπων βγήκαν επίσης στους δρόμους του κέντρου της πόλης του Μπράιτον, αφού οι παμπ έκλεισαν στις 10 το βράδυ το Σάββατο το βράδυ
Μια τεράστια ουρά ανθρώπων σχηματίστηκε έξω από το Tesco Express στο Πόρτσμουθ του Χάμπσαϊρ, καθώς πολλοί επέλεξαν να συνεχίσουν τη νύχτα με κουτιά και μπουκάλια που αγοράστηκαν από ένα σούπερ μάρκετ

Πηγή: Daily Mail

Σχετικά Άρθρα