Το ΥΠΠΟ “αδειάζει” Σάκη και Mercedes για το “Πάρκινγκ το Ηρώδειο”- Σάλος στα social media

 Το ΥΠΠΟ “αδειάζει” Σάκη και Mercedes για το “Πάρκινγκ το Ηρώδειο”- Σάλος στα social media

Ο Σάκης Ρουβάς λοιπόν και η Μερσέντες, απίστευτο αλλά αληθινό, διαφημίζουν κάποιο καινούργιο αυτοκίνητο της εταιρίας έξω από την κεντρική είσοδο, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. «Έτοιμος για βόλτα» γράφει με χάσταγκ #mbambassador και #mercedesbenz και βλέπουμε πως «ο χρήστης Sakis Rouvas βρίσκεται στην τοποθεσία Odeon of Herodes Atticus».

Εδωσε άδεια -ακόμα και αν επιτρέπεται- το υπουργείο Πολιτισμού για μία τέτοια φωτογράφιση; Εδωσε άδεια το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) προκειμένου να χρησιμοποιηθεί το Ηρώδειο ως φόντο σε διαφήμιση και να φτάσει ένα αυτοκίνητο έξω από το αρχαίο Ωδείο;

Η διαφήμιση έχει ανέβει στο social media του τραγουδιστή, facebook και instagram, τα likes είναι χιλιάδες και τα σχόλια του τύπου «Η αλήθεια είναι, πως άμα είχα και εγώ αυτό το αμάξι όλο βόλτες θα ήμουν», «Keep safe, your drive. Sir. Sakis» και «Είσαι υπέροχος». Ωστόσο, μετα τον σάλο που ακολούθησε, οι αναρτήσεις εξαφανίστηκαν.

Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος της “Εφημερίδας των Συντακτών” έκανε το εξής σχόλιο:

Απίστευτα πράγματα!

Ο Σάκης Ρουβάς λοιπόν και η Μερσεντές διαφημίζουν ένα νέο αυτοκίνητο στο Ηρώδειο. Όχι μέσα, προς το παρόν, αλλά απέξω. «Έτοιμος για βόλτα» γράφει και μαθαίνουμε πως ο «Ο χρήστης Sakis Rouvas βρίσκεται στην τοποθεσία Odeon of Herodes Atticus».

Ποιος αλήθεια από το Υπουργείο Πολιτισμού και πότε έδωσε άδεια προκειμένου να γίνει αυτή η φωτογράφιση; Έδωσε άδεια και το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) να χρησιμοποιηθεί ο εξωτερικός χώρος του Ηρώδειο σε διαφήμιση και να ανέβει το αυτοκίνητο έξω από το αρχαίο Ωδείο;

Από πότε το Ηρώδειο χρησιμοποιείται για διαφημιστική πασαρέλα; 

Υ.Γ.: Απίστευτο αλλά αληθινό: έπειτα από δυόμιση ώρες η διαφημιστική ανάρτηση «κατέβηκε». Εξαφανίστηκε. Τι έχει συμβεί; Η εταιρία αλλά και το Υπουργείο Πολιτισμού χρωστούν απαντήσεις. Πώς ανέβηκε μέχρι εκεί ο Σάκης Ρουβάς με ένα τζιπ; Ποιος τους το επέτρεψε; Ποιος τους άνοιξε;

Η αντίδραση του Υπουργείου Πολιτισμού

Χωρίς την προβλεπόμενη άδεια έγινε η διαφήμιση της Mercedes με τον Σάκη Ρουβά, υποστηρίζει το υπουργείο Πολιτισμού, μετά τον σάλο που προκάλεσε η σχετική ανάρτηση του τραγουδιστή, που πάρκαρε ένα αυτοκίνητο της συγκεκριμένης μάρκας στο Ηρώδειο.

«Η διαφήμιση της Mercedes με τον κ. Σ. Ρουβά δεν έτυχε σχετικής αδειοδότησης. Ως εκ τούτου, η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών θα εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από τον Ν. 3028/2002 διατάξεις», αναφέρει το υπουργείο, προαναγγέλλοντας ότι θα επιβληθούν κυρώσεις σύμφωνα με το νόμο για την προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με την ενημέρωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η διαφήμιση της Mercedes με τον κ. Σ. Ρουβά δεν έτυχε σχετικής αδειοδότησης. Ως εκ τούτου, η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών θα εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από τον Ν. 3028/2002 διατάξεις».

Πηγή: aftodioikisi.gr, e-tetradio.gr, efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα