Ο Χρ. Σταϊκούρας στην “Αυγή”: Ανοιχτή η αναθεώρηση της ύφεσης, “αιχμές” για επιτροπή Πισαρίδη

 Ο Χρ. Σταϊκούρας στην “Αυγή”: Ανοιχτή η αναθεώρηση της ύφεσης, “αιχμές” για επιτροπή Πισαρίδη

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες στέλνει σήμερα ο Χρήστος Σταϊκούρας μέσω της, ανανεωμένης αισθητικά και ως προς το περιεχόμενο, «Αυγής».

Στη δισέλιδη συνέντευξή του στον Γιάννη Αγουρίδη λέει για:

  • την ύφεση: «όσον αφορά την τελευταία μας εκτίμηση, η οποία αναφερόταν σε ύφεση περίπου 8%, δεν υπάρχει λόγος, επί του παρόντος, να την αναθεωρήσουμε». Ωστόσο, στη συνέχεια της απάντησής του και λαμβάνοντας υπ’ όψιν την αβεβαιότητα σε σχέση με την υγειονομική κρίση αλλά και τη σημασία που παίζει το τρίτο τρίμηνο εξαιτίας του τουρισμού, συμπεραίνει: «Συνεπώς, υπάρχει πιθανότητα, ανάλογα με τις εξελίξεις, οι εκτιμήσεις μας να αναθεωρηθούν».
  • τις προτάσεις Πισσαρίδη: «Σε συντεταγμένες και θεσμικά ώριμες δημοκρατίες, όπως η δική μας, είναι ορθό η επιστήμη και η εφαρμοσμένη πολιτική να λειτουργούν συμπληρωματικά και όχι με πρακτικές υποκατάστασης. Προφανώς θα λάβουμε σοβαρότατα υπόψη μας τις αναλύσεις και τις προτάσεις της Επιτροπής. Όμως, οι τελικές αποφάσεις και οι ευθύνες ανήκουν στην κυβέρνηση…».
  • τη συνεργασία με τον Θ. Σκυλακάκη: «Η κατανομή των αρμοδιοτήτων μεταξύ των μελών των κυβερνήσεων είναι δικαίωμα και ευθύνη του εκάστοτε πρωθυπουργού (…) η εσωτερική συνοχή και λειτουργία του οικονομικού επιτελείου είναι σε εξαιρετικό επίπεδο».

Αμφίσημα τα μηνύματα Σταϊκούρα…

Ν. Παπ.

Σχετικά Άρθρα