Προκαλούν σύγκρουση οι νέες αναφορές Καλογρίτσα σε Παππά και CCC

 Προκαλούν σύγκρουση οι νέες αναφορές Καλογρίτσα σε Παππά και CCC

«Ο κ. Τσίπρας μέχρι τώρα έχει αποφύγει τις απαντήσεις και καταφεύγει στη σιωπή. Ύστερα όμως από τις νέες αποκαλύψεις του επιχειρηματία κ. Καλογρίτσα δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και θέτει μια σειρά από ερωτήματα:

«Γνώριζε ή όχι για τις δοσοληψίες του στενότερου συνεργάτη του Ν. Παππά; Αν όχι γιατί τον κρατάει; Γίνονταν όλα αυτά κάτω από τη μύτη του και δεν είχε καταλάβει τίποτα; Ποιος είναι ο Λευκός Οίκος και η White Porscha; Έχει κάποια σχέση με το Μέγαρο Μαξίμου επί των ημερών του και με τον ίδιο; Τα 3 εκατομμύρια που δόθηκαν ύστερα από περίεργες διαδρομές για να στηθεί το Documento έφθασαν εκεί μέσα από νόμιμες διαδικασίες; Ο “ερευνητής” κ. Βαξεβάνης έχει να πει κάτι; Μήπως μπορεί να εξηγήσει πώς από υπάλληλος έγινε ιδιοκτήτης;».

«Περιμένουμε τις απαντήσεις. Και θα επανερχόμαστε μέχρι να δοθούν. Από όλους» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα.

H απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Μόλις είδε τα πολύ σκούρα ο κ. Μητσοτάκης έβγαλε πάλι από το καπέλο τον γνωστό λαγό, πελάτη του κ. Λοβέρδου και πρώην συνεταίρο του κου Θεοδωρικάκου, για να επαναλάβει για άλλη μια φορά τα ίδια και τα ίδια. Τους ίδιους έωλους ισχυρισμούς του», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απαντώντας σε δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ

«Είχε περάσει καιρός και είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε. Τελικά δεν άργησε. Μόλις είδε τα πολύ σκούρα ο κ. Μητσοτάκης έβγαλε πάλι από το καπέλο τον γνωστό λαγό, πελάτη του κ. Λοβέρδου και πρώην συνεταίρο του κου Θεοδωρικάκου, για να επαναλάβει για άλλη μια φορά τα ίδια και τα ίδια. Τους ίδιους έωλους ισχυρισμούς του», τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και επισημαίνει:

«Μόνο που το έργο το έχουμε ξαναδεί και εισιτήρια δε κόβει, ούτε στα πιο ακραία φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Γιατί όλοι καταλαβαίνουν πόσο στριμωγμένος είναι πια ο κος Μητσοτάκης από την κατάρρευση της οικονομίας, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Από τις εγκληματικές ελλείψεις στα νοσοκομεία, τα σχολεία και τις συγκοινωνίες. Και κυρίως από το δεύτερο κύμα της πανδημίας που σαρώνει τους πολίτες και βρίσκει τη χώρα απροετοίμαστη.

»Και όταν δεν έχεις σχέδιο και απαντήσεις στα προβλήματα των πολιτών, όσους ξαναζεσταμένους Καλογρίτσες και να βγάλεις από το καπέλο, δε σώζεσαι».

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απαντά σε δημοσιεύματα διάφορων φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ που προσπαθούν να παρουσιάσουν εικόνα διαπλοκής του Ν. Παππά και «συνεργατών» με τον Χρ. Καλογρίτσα για να αποκτήσουν κανάλι.

Οι ισχυρισμοί Καλογρίτσα

Το νέο υπόμνημα που κατέθεσε ο Χρήστος Καλογρίτσας και η επανάληψη των ισχυρισμών του για εμπλοκή του πρώην υπουργού Νίκου Παππά και «ομάδας στελεχών» του Μεγάρου Μαξίμου της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της συμμετοχής του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, δημιούργησε «πολεμικό κλίμα» ανάμεσα στους εμπλεκόμενους!

Consolidated Contractors Company (CCC): «Ο κ. Καλογρίτσας έφαγε τα 3εκ. παρανόμως»
Η εταιρεία Consolidated Contractors Company (CCC) αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση αναφορικά με το υπόμνημα που κατέθεσε στον πταισματοδίκη ο Χρήστος Καλογρίτσας:

«Η CCC και οι ιδιοκτήτες της ουδέποτε είχαν συμμετοχή, ούτε εκδήλωσαν πρόθεση ή επιθυμία εμφανούς ή αφανούς συμμετοχής σε ελληνικά ή ξένα ΜΜΕ, τα οποία βρίσκονται εκτός του κύκλου των επιχειρηματικών ενδιαφερόντων τους.

Τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Καλογρίτσας αφορούν αποκλειστικώς τις σχέσεις του με πολιτικά πρόσωπα, στα οποία αυτός επιλέγει να αναφερθεί. Πάντως παραδέχεται ότι έλαβε τα 3 εκατομμύρια και δεν εξηγεί γιατί δεν τα επέστρεψε, όπως είχε υποχρέωση και υπό τη δική εκδοχή μετά την επιστροφή τους σε αυτόν από το Δημόσιο. Κοινώς παραδέχεται ότι έφαγε τα 3 εκατ. παρανόμως».

Ν. Παππάς: Ξαναζεσταμένο φαγητό

Τη δική του απάντηση έδωσε ο Νίκος Παππάς στην αποκάλυψη του «υπομνήματος Καλογρίτσα», με το οποίο ο πρώην εργολάβος εμφανίζεται να κατηγορεί τον πρώην υπουργό ότι «πρόδωσε την εμπιστοσύνη του». Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra, ο Νίκος Παππάς έκανε λόγο για «ξαναζεσταμένο φαγητό», αφού πρόκειται για τις ίδιες «αποκαλύψεις» που είχαν δει το φως της δημοσιότητας πριν 1,5 μήνα. Ο Νίκος Παππάς διέψευσε τα λεγόμενα του Χρήστου Καλογρίτσα, όπως επίσης και το κατά πόσον είχε επαφές με την οικογένεια Χούρι ή υπήρχε σχεδιασμός για «ΣΥΡΙΖΑ channel», ενώ υπογράμμισε με νόημα πως η σχετική συζήτηση δεν είναι μόνο ξαναζεσταμένο φαγητό, αλλά πλέον δεν «τσιμπάει» και κανείς…

Σχετικά Άρθρα