Κλιμάκιο της ΝΔ στις πληγείσες περιοχές της Κεφαλονιάς

 Κλιμάκιο της ΝΔ στις πληγείσες περιοχές της Κεφαλονιάς

Kλιμάκιο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Γιώργο Στεργίου, βρέθηκε στην Κεφαλονιά, πιο συγκεκριμένα στην Αγία Ευφημία, στον παραδοσιακό οικισμό της Άσσου και στην περιοχή της Σάμης, που έχουν υποστεί σημαντικές καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Νέα ραγδαία επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο – Βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Από τον πρώτο απολογισμό με κατοίκους, μέλη συνεργείων καταγραφής των ζημιών καθώς και στελέχη της αυτοδιοίκησης προκύπτει ότι η έγκαιρη προειδοποίηση είχε ως αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές παρά την ένταση του φαινομένου. Ωστόσο, εκφράστηκε η αγωνία των κατοίκων για το πόσο γρήγορα θα προχωρήσει η αποζημίωση των πληγέντων καθώς και ο καθαρισμός του τεράστιου όγκου λάσπης που έχει καλύψει την Αγία Ευφημία και την Άσσο.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ πάντως, η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού αποκαταστάθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ η κυβέρνηση προχώρησε από την πρώτη στιγμή στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τη στήριξη των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και των αγροτών που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Μετά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές, ο Γ. Στεργίου δήλωσε: «Η ταχύτερη από κάθε άλλη φορά πίστωση των απαιτούμενων πόρων τόσο για την ανακούφιση των πληγέντων όσο και για την αποκατάσταση των ζημιών αποτελεί το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση των όσων προξένησε ο “Ιανός” στην Κεφαλονιά. Είναι ανάγκη όμως σύντομα να δρομολογηθούν από την αυτοδιοίκηση, με την υποστήριξη της κυβέρνησης, εκείνα τα έργα που θα μετριάσουν σημαντικά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκαν επίσης συναντήσεις με την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας και Ιθάκης και τους δημάρχους Αργοστολίου και Ληξουρίου. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο βουλευτής Κεφαλληνίας Παναγής Καππάτος, η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Κεφαλληνίας και Ιθάκης Γιάννα Κουλουμπή, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Αγγελική Κακουράτου, ο υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές Γιώργος Κοκκόλης καθώς και στελέχη της τοπικής οργάνωσης του κόμματος.

Σχετικά Άρθρα