“Εκβιασμός το δίλημμα του Μητσοτάκη” – Οι αντιδράσεις των κομμάτων στο τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού για τον κοροναϊό

 “Εκβιασμός το δίλημμα του Μητσοτάκη” – Οι αντιδράσεις των κομμάτων στο τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού για τον κοροναϊό

«Πυρ» εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο δίλημμα που έθεσε προς τους πολίτες (“αυτοπροστασία ή καραντίνα”) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο τηλεοπτικό μήνυμά του για τον κοροναϊό.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σημείωσαν ότι «τον Μάρτιο ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι μπαίνουμε σε πόλεμο για να αυτοθαυμάζεται ως στρατηλάτης», ενώ «έξι μήνες μετά, αφού έχει αφήσει τη χώρα, το ΕΣΥ και τους πολίτες ανοχύρωτους μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, βγήκε με θράσος να τους πει πως “εάν χάσουμε θα φταίτε εσείς”. Οι ίδιες πηγές σχολιάζουν ότι «ντροπή δεν υπάρχει για να τη ζητήσουμε, τουλάχιστον ας προσπαθήσει για λίγη σοβαρότητα». 

Ο ίδιος ο Τσίπρας απάντησε πάντως με επίσκεψη στον “Ευαγγελισμό”, προκειμένου να ενημερωθεί για τη κατάσταση που επικρατεί στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας.

Αυστηρό τόνο και αιχμές προσωπικά στον πρωθυπουργό είχε και η αντίδραση της Φώφης Γεννηματά, η οποία τόνισε ότι «η έκκληση για νέα εγρήγορση αφορά πρώτα και κυρία» τον Μητσοτάκη και τους υπουργούς του.

Η ίδια πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι «ανεύθυνος αρχών» για να βάζει διλήμματα και να μεταφέρει άλλου τις ευθύνες και ότι οι πολίτες περιμένουν από αυτόν «όχι το βλέποντας και κάνοντας, αλλά μέτρα με σχέδιο και αποτελεσματικότητα».

Για πάγια τακτική του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης «να αναγορεύουν την αντιμετώπιση της πανδημίας αποκλειστικά και μόνο σε ζήτημα ατομικής ευθύνης» έκανε λόγο το ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι σήμερα το πήγαν «ένα βήμα παραπέρα» με τον «εκβιασμό “αυτοπροστασία ή καραντίνα”» και ζήτησε άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα, ανάμεσά τους την επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας.

Τέλος, το «Μέρα 25» σχολίασε ως προς το δίλημμα του πρωθυπουργού ότι «το πολύ προσεκτικά επιλεγμένο εύρημα των επικοινωνιολόγων του πρωθυπουργού, επιστρατεύτηκε ως κεντρικό σύνθημα σε ένα διάγγελμα το οποίο δεν είχε σκοπό να ανακοινώσει κάτι, αλλά να στρώσει πολιτικά το έδαφος για αυτό που επίκειται να ανακοινώσει».

Δηλαδή, προσθέτει, «η κυβέρνηση δεν θα αποφύγει σκληρά μέτρα γιατί διαπιστώνει κάθε μέρα πόσο έχει χάσει τον έλεγχο της διασποράς του ιού, συνεπεία των ολέθριων επιλογών της μετά το πρώτο lockdown».

Σχετικά Άρθρα