Θύελλα στον ΣΥΡΙΖΑ για το “άπατρις και διεθνιστής” στον Κυρ. Μητσοτάκη

 Θύελλα στον ΣΥΡΙΖΑ για το “άπατρις και διεθνιστής” στον Κυρ. Μητσοτάκη

Άπατρις. Το πρόσωπο, σύμφωνα με τα λεξικά, που είτε δεν έχει πατρίδα είτε δεν αγαπά την πατρίδα του. Το χαρακτηρισμό αυτό, μαζί και βαρύτατη κατηγορία -με τη δεύτερη, προφανώς, έννοια, αφού μιλούσε για τα ελληνοτουρκικά- χρησιμοποίησε για τον πρωθυπουργό η Θεοδώρα Τζάκρη, βουλευτής και αν. τομεάρχης Εξωτερικών μετά τον πρόσφατο κομματικό ανασχηματισμό.

Εκτός, μάλιστα, από άπατρις είναι και διεθνιστής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ισχυρίστηκε η Θ. Τζάκρη σε συνέντευξή της στο ρ/σ Alpha 989.

Ο πρωτοφανής χαρακτηρισμός, σε έναν τόπο μάλιστα, που έχει πληρώσει πολλά σε εμφύλιους σπαραγμούς, αποδοκιμάσθηκε από την πρώτη στιγμή από στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (όχι από την ηγεσία πάντως ως τώρα).

«Χιλιάδες αγωνιστές της αριστεράς», έγραψε στο Twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης, «εκτελέστηκαν ή έμειναν σε φυλακές και εξορίες, καταδικασμένοι από το μετεμφυλιακό κράτος της δεξιάς, ως ‘απάτριδες’ και ‘διεθνιστές’. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον Μητσοτάκη για πολλά και δικαίως. Δεν είναι όμως άπατρις, ούτε διεθνιστής!», σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποκαθιστώντας τα πράγματα.

Ενώ και ο Γιάννης Μπασκόζος, στέλεχος του ενδιάμεσου χώρου εντός του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ξεκαθαρίζει (μέσω facebook): «Το ‘άπατρις και διεθνιστής’ από πότε εκτοξεύεται ως κατηγορία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν θέλω και δεν έχω καμία σχέση με αυτό. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

Αυτονόητη η αντίδραση εκ μέρους και των 53+, με τον Πάνο Λάμπρου να υπενθυμίζει ότι είναι η δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα που προκαλεί αναταραχή με τις απόψεις της στην αξιωματική αντιπολίτευση (είχε προηγηθεί τοποθέτησή της με την οποία ζητούσε να τελειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις «αριστερίζουσες εκκρεμότητες»). Όπως αναφέρει λοιπόν στη δική του ανάρτηση ο Π. Λάμπρου, «σαν να μην έχει καταλάβει (σ.σ. η Θ. Τζάκρη) πού βρίσκεται… Όχι, έχει καταλάβει, αλλά δεν το θέλει, δεν το αγαπάει, δεν το πιστεύει και θέλει πάση θυσία να το αλλάξει».

Ενώ η Αννέτα Καββαδία το πάει ένα βήμα πιο πέρα, εστιάζοντας στο εξής: «Το πρόβλημα έχει να κάνει με το ότι οι απόψεις της επικροτούνται. Γιατί τι άλλο συνιστά», διερωτάται, «η… αναβάθμισή της σε αναπληρώτρια τομεάρχισσα Εξωτερικών, αν όχι επιβράβευση;».

Για να δούμε πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση αυτή…

Ν. Παπ.    

Σχετικά Άρθρα