Δοκιμάζεται το ΕΣΥ: Σταμάτησε να δέχεται ασθενείς με κοροναϊό το Κρατικό της Νίκαιας – Παραιτήθηκαν οι διευθυντές

 Δοκιμάζεται το ΕΣΥ: Σταμάτησε να δέχεται ασθενείς με κοροναϊό το Κρατικό της Νίκαιας – Παραιτήθηκαν οι διευθυντές

Υπό δοκιμασία βρίσκεται πλέον το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Κάτω από συνθήκες υποστελέχωσης και έλλειψης υποδομών η Γενική Συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου έλαβε σήμερα την παραπάνω απόφαση. 

Ήδη υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου και η υπεύθυνη της πτέρυγας Covid-19, ενώ αναμένεται το πλήρες κείμενο της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας. 

Για το τεράστιο πρόβλημα ενημέρωσε ήδη μέσω Twitter ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ και εργαζόμενος στο νοσοκομείο, Πάνος Παπανικολάου.

A. Ξανθός: Είμαστε ακόμα στην αρχή του δεύτερου επιδημικού κύματος και άρχισε ήδη να καταρρέει το αφήγημα των «χιλιάδων προσλήψεων»

Τη διακοπή νοσηλείας κρουσμάτων κορoνοϊού στο νοσοκομείο Νίκαιας σχολιάζει με δήλωσή του ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ανδρέας Ξανθός, υπογραμμίζοντας ότι “καταρρέει το αφήγημα των «χιλιάδων προσλήψεων» και της «θωράκισης» του  ΕΣΥ”.

“Η επίσημη καταγγελία των γιατρών για την αδυναμία ενός μεγάλου τριτοβάθμιου Νοσοκομείου του Λεκανοπεδίου, όπως της Νίκαιας, να νοσηλεύσει περιστατικά Covid-19, αποδεικνύει πως οι «αλχημείες των αριθμών» εύκολα καταρρίπτονται. Όση επικοινωνιακή υπεροπλία και αν διαθέτει η κυβέρνηση”, τονίζει ο Α. Ξανθός, προσθέτοντας ότι “είμαστε ακόμα στην αρχή του δεύτερου επιδημικού κύματος και άρχισε ήδη να καταρρέει το αφήγημα των «χιλιάδων προσλήψεων» και της «θωράκισης» του  ΕΣΥ”.

“Οι αντοχές της δημόσιας περίθαλψης και των ανθρώπων της εξαντλούνται”, σχολιάζει, ενώ σημειώνει πως “τώρα, πριν να είναι πολύ αργά, απαιτείται η μέγιστη δυνατή «ένεση» ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, μόνιμου και επικουρικού, στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας”.

“Ειδικά στα νοσοκομεία «πυλώνες» του ΕΣΥ που διαχειρίζονται καθημερινά, πέραν της πανδημίας, και χιλιάδες ασθενείς με σοβαρά και απειλητικά για τη ζωή νοσήματα. Το νοσοκομείο της Νίκαιας δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη του”, συμπληρώνει και απευθύνει έκκληση στο υπουργείο Υγείας “να αναλάβει τις ευθύνες του και, με μέτρα έκτακτης ανάγκης, να αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, καλύπτοντας αξιόπιστα τις ανάγκες υγείας των πολιτών του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής”.