Επιστρέφει ο κόσμος στην F1: Με 20.000 θεατές το γκραν πρι στο Νίρμπουργκρινγκ

 Επιστρέφει ο κόσμος στην F1: Με 20.000 θεατές το γκραν πρι στο Νίρμπουργκρινγκ

Με κόσμο θα διεξαχθεί στις 11 Οκτωβρίου στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ το γκραν πρι του Αϊφελ, το οποίο είναι ο 11ος αγώνας της χρονιάς στη Formula 1.

Κρούσμα κοροναϊού σε νηπιαγωγείο στη Γλυφάδα

Και αυτό γιατί τα κρούσματα του κοροναϊού στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου, όπου βρίσκεται το φημισμένο σιρκουί, είναι υπό έλεγχο, με αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές να ανακοινώσουν σήμερα ότι το γκραν πρι μπορεί να διεξαχθεί με έναν αριθμό θεατών που μπορεί να φτάσει τις 20.000.

«Η άδεια για 20.000 φιλάθλους είναι σύμφωνη με την απόφαση του κρατιδίου, που επιτρέπει μέχρι το 20% της χωρητικότητας του σταδίου για μεγάλα αθλητικά γεγονότα, εάν τα νούμερα των μολύνσεων είναι μικρά και οι δημόσιες υποδομές επιτρέπουν την τήρηση των κανόνων του social distancing» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το συμβούλιο της περιοχής Αρβάιλερ που βρίσκεται στα βόρεια του κρατιδίου Ρηνανίας-Παλατινάτου.

Λίγη ώρα μετά την απόφαση, τα εισιτήρια για το γκραν πρι της 11ης Οκτωβρίου τέθηκαν σε κυκλοφορία. Η πίστα του Νίρμπουργκρινγκ μπορεί κανονικά να φιλοξενήσει περισσότερους από 100.000 θεατές. Το εν λόγω σιρκουί «εμφανίστηκε» για τελευταία φορά στο καλαντάρι της Φόρμουλα Ένα το 2013. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία της πίστας του Νίρμπουργκρινγκ κατέθεσε αίτηση για χρεοκοπία το 2012, ενώ το σιρκουί «άλλαξε χέρια» το 2014.