Δ. Κουτσούμπας: Καλείτε το λαό να ζήσει με ψίχουλα και από την άλλη ετοιμάζετε νέους εξοπλισμούς

 Δ. Κουτσούμπας: Καλείτε το λαό να ζήσει με ψίχουλα και από την άλλη ετοιμάζετε νέους εξοπλισμούς

Τις πρόσφατες εξαγγελίες του Κ.Μητσοτάκη από την Θεσσαλονίκη σχολίασε από το βήμα της Βουλής ο γ.γ, του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Από τη μία καλείτε το λαό να ζήσει και να συμβιβαστεί με τα ψίχουλα και από την άλλη ετοιμάζετε νέους εξοπλισμούς, νέες “αγορές του αιώνα”, που -εκτός όλων των άλλων- δεν θα υπηρετούν πραγματικά την άμυνα, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, αλλά θα είναι ενταγμένα στις επιθετικές επιδιώξεις και τον απόλυτο έλεγχο του ΝΑΤΟ» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος στους νέους εξοπλισμούς, στην ομιλία του, σήμερα στη Βουλή, στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

«Στη Σαουδική Αραβία στείλατε τους πυραύλους Πάτριοτ, για να μη μιλήσουμε για τα ελληνικά πολεμικά πλοία, που συμμετέχουν σε διάφορες αποστολές εκτός συνόρων» συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας και υπογράμμισε:

«Αυτό συμβαίνει και με την αγορά νέων οπλικών συστημάτων από τη Γαλλία, εξελίσσεται εν μέσω σφοδρών πιέσεων από άλλους ανταγωνιστές-“πωλητές” όπλων και κυρίως κινείται μέσα στο φαύλο κύκλο του κυνηγητού στρατιωτικών εξοπλισμών, που πληρώνουν ακριβά οι εργαζόμενοι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ