Δημοσκόπηση Opinion Poll-O “ελέφαντας στο δωμάτιο”: 17% των πολιτών πιστεύουν πως… δεν υπάρχει κοροναϊός και 9% δεν τηρούν τα μέτρα!- Διχασμός για τα σχολεία

 Δημοσκόπηση Opinion Poll-O “ελέφαντας στο δωμάτιο”: 17% των πολιτών πιστεύουν πως… δεν υπάρχει κοροναϊός και 9% δεν τηρούν τα μέτρα!- Διχασμός για τα σχολεία

ÁõîçìÝíç ç êßíçóç óôï ëéìÜíé ôïõ ÐåéñáéÜ,êáèþò îåêßíçóå ç Ýîïäïò ôùí áäåéïý÷ùí ôïõ Áõãïýóôïõ, ôçí ÄåõôÝñá 3 Áõãïýóôïõ 2020. (EUROKINISSI/ÉÓÌÇÍÇ ÊÁÑËÇ)

Σχεδόν 20 μονάδες διαφορά διατηρεί η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll. Από την δημοσκόπηση προκύπτει ότι οι πολίτες επικροτούν την πολιτική και τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε κορονοϊό και ελληνοτουρκικά.

Ωστόσο, στην έρευνα οι πολίτες δείχνουν διχασμένοι στο θέμα του ανοίγματος των σχολείων, ενώ προκαλεί αίσθηση το γεγονός πως ένα 17% των ερωτηθέντων απάντησε πως πιστεύει ότι ο κορονοιός δεν υπάρχει.

Tο 17% πιστεύει ότι κορωνοϊό δεν υπάρχει 

Το 17% θεωρεί σωστές τις απόψεις περί μη ύπαρξης του κορωνοιού και ύπαρξης διεθνούς συνωμοσίας. Ωστόσο, το ποσοστό αυτών που δεν τηρούν τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί( μάσκες κ.λ.π ) πέφτει στο 9%, ποσοστό μη υποτιμητέο βεβαίως. 

Για το εάν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με βάση το οποίο θα ανοίξουν τα σχολεία με τρόπο ασφαλή, το 45% απαντά ότι υπάρχει τέτοιο σχέδιο, το 43% έχει αντίθετη άποψη και το 12% δεν απαντά ή αποφεύγει να διατυπώσει άποψη.

Η ΝΔ προηγείται με 40,3% έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ, με την διαφορά να βρίσκεται στο 20,8%. Το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ βρίσκονται στο 5.8% και 5% αντίστοιχα. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και το ΜΕΡΑ 25 εμφανίζουν μείωση με ποσοστά 3% και 2.2% έναντι 3.5% και 2.2% που εμφάνιζαν τον Ιούλιο.
Στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 52.7% των προτιμήσεων έναντι ενός 23.9%  του ΚΑΝΕΝΑ και 19.4% του Αλέξη Τσίπρα.

Τους συνολικούς χειρισμούς της στα Ελληνοτουρκικά αποδέχεται το 67 %, στην περίπτωση του κορωνοιού το 70% και στην διαχείριση της οικονομικής κρίσης το 48%. Τα ποσοστά αυτά διαμορφώνονται, αφού πέραν των ψηφοφόρων της Ν.Δ σημαντικά τμήματα ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται θετικά για τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης.

Σχετικά Άρθρα