Καστελόριζο: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δυο δημοσιογράφοι της DW – Τι είχαν τραβήξει με την κάμερα

 Καστελόριζο: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δυο δημοσιογράφοι της DW – Τι είχαν τραβήξει με την κάμερα

Οι δύο Γερμανοί, δημοσιογράφος κι εικονολήπτης, της Deutsche Welle αφέθηκαν ελεύθεροι, σύμφωνα με το enikos.gr. Κατά την προσαγωγή τους στο Λιμεναρχείο μίλησαν με τον Λιμενοσταθμάρχη, ο οποίος είχε ενημερώσει και την Ασφάλεια.

Οι “δύο” δέχθηκαν τελικά να δείξουν το υλικό που είχαν τραβήξει μέσα από βάρκα, και αφορούσε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού. Ενημέρωσαν ότι δεν γνώριζαν ότι απαιτείται άδεια για να κάνουν λήψεις ακόμη κι εξωτερικές του πολεμικού πλοίου και δέχθηκαν να σβήσουν το υλικό με όσα είχαν καταγράψει, μπροστά του.

Έχοντας διαπιστώσει ότι τα σχετικά πλάνα ήταν “χαμηλής διαβάθμισης” ο Λιμενοσταθμάρχης τους άφησε ελεύθερους, με αυστηρές συστάσεις σχετικά με τις απαιτούμενες άδειες που πρέπει να έχουν στο εξής για την λήψη πλάνων από παρόμοιες δραστηριότητες.

Όπως μετέδωσε πρώτο το enikos.gr, νωρίτερα, “οι δύο δημοσιογράφοι που βρίσκονται για ρεπορτάζ στο νησί, φέρονται να τράβηξαν πλάνα από ελληνικά πολεμικά πλοία, χωρίς να έχουν τις απαιτούμενες άδειες. Έγιναν αντιληπτοί από τα πληρώματα των πλοίων οι οποίοι ενημέρωσαν την οικεία Λιμενική Αρχή.

Οι άνδρες του λιμενικού που εντόπισαν τους δημοσιογράφους (για την ακρίβεια δημοσιογράφος και εικονολήπτης) ζήτησαν το τηλεοπτικό υλικό. Οι «δύο» φέρονται να αρνήθηκαν κι έτσι προσήχθησαν στο Λιμεναρχείο”.

Πηγή: enikos.gr

Σχετικά Άρθρα