Εθνική Ελλάδας: Δεύτερο κρούσμα κοροναϊού

 Εθνική Ελλάδας: Δεύτερο κρούσμα κοροναϊού

Δεύτερος παίκτης που αγωνίζεται στην Εθνική Ελλάδας στο ποδόσφαιρο βρέθηκε θετικός στον κοροναϊού. Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά και τα νέα τεστ που πραγματοποίησαν στη «γαλανόλευκη» αποστολή.

Χωρίς να αναφέρει το όνομα του παίκτη, η ΕΠΟ –στην ανακοίνωση της- τονίζει πως θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημερώθηκε σήμερα για την ύπαρξη ενός θετικού δείγματος Covid-19 στα αποτελέσματα του ελέγχου που διενεργήθηκε σε όλα τα μέλη της αποστολής της Εθνικής Ανδρών άμα τη αφίξει τους στην Αθήνα από την Πρίστινα.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας, τίθενται σε εφαρμογή οι προβλεπόμενες διαδικασίες, δηλαδή η τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου της UEFA και η άμεση ενημέρωση των αρμοδίων αρχών της χώρας, καθώς και των ιατρικών επιτελείων των ομάδων» τονίζεται από την ΕΠΟ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα πρόκειται για τον Δημήτρη Λημνιό. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ επέστρεψε τη Δευτέρα (07.09.2020) στην Ελλάδα, έπειτα από τον αγώνα με το Κόσοβο στην Πρίστινα και -μετά το τεστ που διενεργήθηκε σε όλα τα μέλη της αποστολής- διαγνώστηκε θετικός στον ιό COVID-19.

Ο 22χρονος άσος είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει την Τρίτη (08.09.2020) στην Κολωνία για να ολοκληρώσει το τυπικό σκέλος της μετεγγραφής του στη γερμανική ομάδα, ωστόσο, το ταξίδι του στη Γερμανία θα αναβληθεί για λίγες μέρες, καθώς έχει ήδη μπει σε καραντίνα.

Οι διεθνείς θα πρέπει να υποβληθούν σε νέα τεστ κορονοϊού αλλά και να βρεθούν σε καθεστώς αυξημένης ενεργητικής επιτήρησης.