Ρυμουλκήθηκε στην Παλαιοχώρα Χανίωντο το σκάφος που μετέφερε περίπου 70 μετανάστες

 Ρυμουλκήθηκε στην Παλαιοχώρα Χανίωντο το σκάφος που μετέφερε περίπου 70 μετανάστες

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής από το Λιμενικό Σώμα η επιχείρηση ρυμούλκησης στο λιμάνι της Παλαιόχωρας ιστιοφόρου που είχε εντοπιστεί το πρωί στην περιοχή «Στόμιο», στα νοτιοδυτικά των Χανίων.

Στο σκάφος επέβαιναν, σύμφωνα με την πρώτη καταμέτρηση, 60 μετανάστες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται γυναίκες και παιδιά, ενώ 11 μετανάστες, ανάμεσά τους και τρία παιδιά είχαν αποβιβαστεί το πρωί στο «Στόμιο».

Από τον δήμο Καντάνου-Σελίνου προσφέρθηκαν νερό, σάντουιτς, κρουασάν, ρούχα για τα παιδιά και βρεφικά είδη, ενώ κλιμάκιο του Κέντρου Υγείας Κανδάνου και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού προσέφεραν πρώτες βοήθειες.

Όλοι οι επιβαίνοντες στο σκάφος θα επιβιβαστούν σε λεωφορεία, προκειμένου να μεταφερθούν σε χώρο του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι Χανίων, στον οποίο γίνονται οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης για την παραμονή τους.

Η διαδικασία της ταυτοποίησης και ελέγχου των μεταναστών θα πραγματοποιηθεί με βάση τα αυστηρά πρωτόκολλα που ισχύουν, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ σε επιφυλακή προκειμένου να παρέχουν οποιαδήποτε συνδρομή είναι οι υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, zarpanews.gr

Μπάμπης Χριστακόπουλος