Δολοφονία αφροαμερικανού με νέο βίντεο-σοκ: Του έβαλαν σακούλα στο κεφάλι ενώ ήταν γυμνός στο δρόμο (vid)

 Δολοφονία αφροαμερικανού με νέο βίντεο-σοκ: Του έβαλαν σακούλα στο κεφάλι ενώ ήταν γυμνός στο δρόμο (vid)

Το βίντεο δείχνει ξεκάθαρα τον μαύρο άνδρα να είναι γυμνός στο δρόμο. Όταν οι αστυνομικοί που ζητούν να πέσει στο έδαφος, τους υπακούει και του βάζουν χειροπέδες. Γυμνός εν μέσω χιονόπτωσης, ο Ντάνιελ Προυν φωνάζει αλλά δεν απειλεί σε καμία περίπτωση τους αστυνομικούς.

Ο Ντάνιελ Προύντ έμενε στο Σικάγο αλλά είχε πάει στο Ρότσεστερ για να επισκεφτεί τον αδερφό του. Ήταν εκείνος, ο Τζο Προυντ, που το βράδυ 23ης Μαρτίου κάλεσε την αστυνομία γιατί ο αδερφός του ήταν εκτός ελέγχου λόγω χρήσης ναρκωτικών.

Άγνωστο γιατί, οι αστυνομικοί του έβαλαν στο κεφάλι μια πλαστική σακούλα (ενώ εκείνος παραμένει γυμνός και δεμένος πισθάγκωνα) για να προστατευτούν, όπως επικελέστηκαν, από το γεγονός πως ο 41χρονος έφτυνε. Σε κάποια στιγμή ο ένας από αυτούς φαίνεται να του πιέζει το κεφάλι (πάντα με τη σακούλα) στο έδαφος.

Κατά τη διάρκεια του video ένας αστυνομικός ακούγεται να λέει ότι ο Προύντ είχε υποστηρίξει ότι έχει κοροναϊό. Ο Προύντ φώναζε συνεχώς, κάποια στιγμή ακούγεται να λέει «δώσε μου το όπλο» και «προσπαθείτε να με σκοτώσετε», με έναν από τους αστυνομικούς, τον Μαρκ Βον, να τον κρατά και με τα δυο χέρια στο έδαφος. Ένας άλλος με το γόνατο κρατούσε το σώμα του 41χρονου στο έδαφος κι ένας τρίτος τον κρατούσε από τα πόδια.

Επί 2 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα, ο Βον κρατούσε το κεφάλι του Προύντ στο έδαφος. Τον ρώτησε «είσαι καλά τώρα» αλλά ο 41χρονος δεν απάντησε και συνέχισε, όμως, να τον κρατά ακινητοποιημένο για άλλα 45 δευτερόλεπτα!

Ασθενοφόρο παρέλαβε τον άτυχο Ντάνιελ Προυντ από το σημείο, με τον άνδρα να πεθαίνει στις 30 Μαρτίου. Ο θάνατός του αποδόθηκε σε ασφυξία.

Πηγή: eu.democratandchronicle.com και chicago.cbslocal.com