Διέψευσε -με καθυστέρηση- το Τουρκικό ΥΠΕΞ το δημοσίευμα της Die Welt- “Δημιούργημα φαντασίας”

 Διέψευσε -με καθυστέρηση- το Τουρκικό ΥΠΕΞ το δημοσίευμα της Die Welt- “Δημιούργημα φαντασίας”

Ο εκπρόσωπος του Τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι διέψευσε το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, περί θερμού επεισοδίου που επεδίωκε ο Ερντογάν – Επίθεση κατά του Στέλιου Πέτσα
Στη διάψευση του δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt», που υποστήριξε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήθελε θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα, για να τη σύρει σε διαπραγματεύσεις προχώρησε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, δια του εκπροσώπου του, Χαμί Ακσόι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η είδηση που δημοσιεύτηκε και κάνει αναφορά στην Τουρκία «είναι εντελώς δημιούργημα φαντασίας».

Ο Ακσόι επισημαίνει ότι «οι κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον της χώρας μας, ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος στηριζόμενος σε αυτό το δημοσίευμα το οποίο είναι δημιούργημα φαντασίας, δείχνει πως η συγκεκριμένη χώρα βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα της ανατολικής Μεσογείου και είναι αποτέλεσμα της προβοκατόρικης πολιτικής της που δεν αρμόζει στην διεθνή πρακτική και στο δίκαιο.

Αντί οι ελληνικές αρχές να ασχολούνται με αυτά τα ψεύδη, ας σταματήσουν τα βήματα τα οποία αυξάνουν την ένταση στην περιοχή».

Πηγή protothema.gr