ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοβουλία Τσίπρα με “ανασχηματισμό” για τέλος στην εσωστρέφεια – Προτείνει Τζανακόπουλο-Ηλιόπουλο

 ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοβουλία Τσίπρα με “ανασχηματισμό” για τέλος στην εσωστρέφεια – Προτείνει Τζανακόπουλο-Ηλιόπουλο

Κρίσιμα ζητήματα θα τεθούν στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδριάζει (12 το μεσημέρι) στην Κουμουνδούρου, ενώ αποτελεί και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μπει τέλος στην εσωστρέφεια. Παράλληλα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο ενόψει και της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής που θα κληθεί να εγκρίνει τις εισηγήσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Στα οργανωτικά θέματα που θα συζητηθούν είναι και το θέμα του Συνεδρίου το οποίο παραμένει στον αέρα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Στην Κουμουνδούρου δεν θα ήθελαν τη διεξαγωγή του χωρίς την παρουσία κόσμου και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αποφασισθεί η πραγματοποίησή του στις αρχές του 2021.

Παράλληλα ο Σεπτέμβριος για τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να είναι μήνας αλλαγών καθώς πλησιάζει και ο ανασχηματισμός των τομεαρχών. Το θέμα του Γραμματέα (Πάνος Σκουρλέτης) αναμένεται να συζητηθεί αλλά δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις καθώς το συνέδριο θα είναι αυτό που θα δρομολογήσει τυχόν εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως προέκυψε από τη διευρυμένη σύσκεψη της Τρίτης, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται ότι προτείνει τον Δημήτρη Τζανακόπουλο για τη θέση του γραμματέα του κόμματος, ενώ ο Νάσος Ηλιόπουλος φέρεται να είναι η πρόταση του προέδρου για εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάνος Σκουρλέτης φαίνεται πως θα διαδεχτεί τον κ. Τζανακόπουλο στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ενώ ο Αλέξης Χαρίτσης -έως τώρα εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος- θα αναλάβει ρόλο σε παραγωγικό τομέα.

Όσον αφορά την Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος οι πληροφορίες αναφέρουν πώς πιθανώς να διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Σχετικά Άρθρα