Συνέδριο με φυσική παρουσία ζητά ο Χρ. Σπίρτζης

 Συνέδριο με φυσική παρουσία ζητά ο Χρ. Σπίρτζης

Εκτός από το άρθρο – παρέμβαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην «Αυγή της Κυριακής», υπήρχε άλλη μία αξιοσημείωτη παρέμβαση στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

«Το συνέδριο πρέπει να γίνει με φυσική παρουσία», λέει ο Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Kontranews» και τον Χρήστο Κυμπιζή, ανατρέποντας εν πολλοίς την άποψη που είχε διαμορφωθεί σε μεγάλο τμήμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όμως, ο Χρ. Σπίρτζης παρεμβαίνει και σε ό,τι αφορά τη στάση του κόμματος στα ελληνο-τουρκικά: υποστηρίζει, έτσι, ότι «το συντριπτικά μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι κατά της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας, στο περιορισμένο τμήμα που περιλαμβάνει, χωρίς σχεδιασμό και συμμαχίες για τον καθορισμό ΑΟΖ ανατολικά του 28ου μεσημβρινού και με παραδοχές, όπως η επήρεια μεγάλων και μικρότερων νησιών μας, που αφήνουν πολλά περιθώρια υποχώρησης από τις πάγιες εθνικές θέσεις μας».

Ενώ το «παρών» της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής και τομεάρχης Εσωτερικών το εξηγεί ως εξής: «Η απόφαση για τη μη καταψήφιση της συμφωνίας είναι πράξη που αποδεικνύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο πολιτικός μας φορέας προτάσσει την εθνική ευθύνη από το λαϊκισμό και την πατριδοκαπηλία, που ζήσαμε από την ΝΔ, στη Συμφωνία των Πρεσπών, στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια και στο προσφυγικό».

Ν. Παπ. 

Σχετικά Άρθρα