Δεύτερο κρούσμα covid σε εργαζόμενο στο lidl Ζακύνθου – Κανονικά πλέον λειτουργεί η επιχείρηση

 Δεύτερο κρούσμα covid σε εργαζόμενο στο lidl Ζακύνθου – Κανονικά πλέον λειτουργεί η επιχείρηση

Με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη (!!!) επαναλειτούργησε το κατάστημα της γερμανικής αλυσίδας super market Lidl, όπως σημειώνετα σε ανακοινωσή της, παρά το επιβεβαιωμένο κρούσμα εργαζόμενου.

Συγκεκριμένα, από εχθές Παρασκευή, επαναλειτούργησε το κατάστημα των Lidl στη Ζάκυνθο και μάλιστα με προσωπικό που επιστρατεύτηκε -κυριολεκτικά- από καταστήματα της αλυσίδας εκτός νησιού, όπως υποστηρίζουν στα ρεπορτάζ τους μέσα ενημέρωσης του νησιού.

Η εταιρεία σημειώνει δε, στην ανακοίνωσή της, ότι μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί δύο κρούσματα σε εργαζόμενους (το αρχικό που οδήγησε και στο κλείσιμο της επιχείρησης αρχικά την περασμένη Πέμπτη), καθώς και ένα ακόμα από τα 26 τεστ που έγιναν στους εργαζόμενους βρέθηκε θετικό.

Παράλληλα, αναμένονται τα αποτελέσματα σε 11 ακόμη εργαζόμενους από τους οποίους έχου ληφθει δείγματα για εργαστηριακό έλεγχο.

Πάντως, παρά τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξε η εταιρεία για την αποκατάσταση της λειτουργίας του καταστήματος στο νησί του Ιονίου, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι παρότι ο λόγος σφράγισης του καταστήματος αφορούσε μόλυνση στον νέο κοροναϊό, την άδεια επαναλειτουργίας την υπέγραψε ο Α. Γεωργιάδης στου οποίου το χαρτοφυλάκιο δεν περιλαμβάνονται αρμοδιότητες δημόσιας υγείας.

Αναλυτικά, στην ανακοινωση της εταιρείας που έχει τοιχοκολληθεί, σημειώνεται

1. ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΟΓΩ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ COVID-19

2. H εταιρία ενημερώνει ότι από την Παρασκευή 28.08.2020 το απόγευμα επαναλειτουργεί το κατάστημα στη Ζάκυνθο αποκλειστικά με την έκδοση σχετικής απόφασης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη.

3. Το κατάστημα στο 3ο χλμ 35ης Εθνικής Οδού Ζακύνθου – Κεριού ανέστειλε την λειτουργία του την Πέμπτη 27.08.2020 το απόγευμα λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού Covid-19 ενός από τους εργαζομένους, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ ενώ προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση με ανάρτηση αφίσας και αναγραφή ευκρινώς της πληροφορίας στην είσοδο του καταστήματος.

4. Διενεργήθηκε απολύμανση σε όλους τους χώρους του καταστήματος από εξειδικευμένη εταιρία και δόθηκε το πιστοποιητικό απολύμανσης, πετάχτηκαν όλα τα φρέσκα προϊόντα καθώς και τα προϊόντα αρτοποιείου έψησης (bake off) και αντικαταστάθηκαν με νέα μετά την απολύμανση ενώ ομοίως αντικαταστάθηκε και το προσωπικό.

5. Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού Covid-19 και θα ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ τόσο σε περίπτωση θετικού όσο και αρνητικού αποτελέσματος.

Πηγή: imerazante

Σχετικά Άρθρα