Oruc Reis: Εξήλθε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα – Συνεχίζονται οι ελληνικές ασκήσεις (vid)

 Oruc Reis: Εξήλθε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα – Συνεχίζονται οι ελληνικές ασκήσεις (vid)

Λίγο μετά τις 8 το πρωί της Τετάρτης, το Oruc Reis βρίσκεται 7 ναυτικά μίλια από το ανατολικό άκρο της παράνομης NAVTEX συνεχίζοντας να κινείται εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας με κατεύθυνση βορειοανατολική και ταχύτητα ελάχιστα αυξημένη, στους 5 κόμβους. Το τουρκικό ερευνητικό εξήλθε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα το βράδυ της Τρίτης.

Ταυτόχρονα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να πραγματοποιούν ασκήσεις μέσα στη μεγάλη περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, που έχουν δεσμεύσει με NAVTEX, αναγκάζοντας το Ορούτς Ρέις και την συνοδεία του να αποχωρήσουν. Υπενθυμίζεται ότι με εντολή Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στην άσκηση συμμετέχουν φρεγάτες, υποβρύχια, αεροσκάφη και δυνάμεις της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η αεροναυτική άσκηση με την συμμετοχή μαχητικών σκαφών της Ελλάδας και της Γαλλίας, καθώς και της Εθνικής Φρουράς Κύπρου δυτικά της Κύπρου.

Η πρώτη ημέρα της οποία περιλαμβάνει προασκήσεις και δοκιμές, για να καταλήξει στην τελική της φάση της Παρασκευή.

Στην άσκηση, συμμετέχει και η φρεγάτα του γαλλικού πολεμικού ναυτικού Lafayette.

Ακόμη, τρία γαλλικά μαχητικά Rafael και ισάριθμα ελληνικά F-16 κατέφθασαν χθες στην αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο και συμμετέχουν.

Σχετικά Άρθρα