Ο, κατά Σκυλακάκη, «αξιοθαύμαστος αγώνας»

 Ο, κατά Σκυλακάκη, «αξιοθαύμαστος αγώνας»

Στην πρώτη του συνέντευξη, στο «Βήμα της Κυριακής», ο Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλά για πολλά, όπως είναι αναμενόμενο, για παράδειγμα υπόσχεται «μείωση εισφορών και φόρων, όταν το επιτρέψει ο κοροναϊός» (αυτός είναι και ο τίτλος της συνέντευξης).

Ας σταθούμε εν τούτοις σε κάτι που είχε ως αφετηρία του κάτι πιο θεωρητικό: στην παρατήρηση του Ζώη Τσώλη ότι στις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε, μέχρι και οικονομικές θεωρίες έχουν καταρριφθεί, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αφού αναφέρεται εισαγωγικά στις δύο αντιτιθέμενες θεωρίες, Κέινς και Άνταμ Σμιθ, υπερασπίζεται την εμπειρική διαπίστωση του τελευταίου «για την ικανότητα των ιδιωτικών επιχειρήσεων να προσαρμόζονται στις οικονομικές εξελίξεις. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστος ο αγώνας επιχειρήσεων που είδαν τον τζίρο τους να συρρικνώνεται κατά 30%, 60%, ακόμα και 90% για να επιβιώσουν στην καινούργια πραγματικότητα».

Για τον «αξιοθαύμαστο αγώνα» των εργαζομένων στις επιχειρήσεις αυτές που είτε ζουν με ελάχιστα (αλλά οι ανάγκες τρέχουν…) είτε έχουν ήδη απολυθεί, δεν είχε κάτι να πει ο νεοφιλελεύθερος υπουργός…

Ν. Παπ.

Σχετικά Άρθρα