Μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό 4 ατόμων στην Κεφαλονιά

 Μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό 4 ατόμων στην Κεφαλονιά

Μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό ενός Κροάτη και τριών ακόμη επιβαινόντων σε τουριστικό σκάφος στην Κεφαλονιά. Το ιστιοπλοΪκό σκάφος που νοικιάστικε στο Αργοστόλι, δεν επεστράφη στον ιδιοκτήτη του από τον ενοικιαστή καπετάνιο.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής, ενοικιάστηκε από έναν ιδιώτη κάτοικο Κεφαλονιάς ένα σκάφος αναψυχής, με την πρόθεση ότι ήθελε να επισκεφτεί για μπάνιο τα γειτονικά νησάκια του Ιονίου, δηλώνοντας ότι θα επιστρέψει έως το απόγευμα.

Οι ώρες όμως περνούσαν και ο Κροάτης «καπετάνιος», ενώ παρέμενε άφαντος, μαζί με το  σκάφος. Ο ιδιοκτήτης τους σκάφους ενημέρωσε τις λιμενικές αρχές και αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του σκάφους αναψυχής στο οποίο επέβαιναν ακόμα τρία άκομα άτομα αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Οι ερευνες των αρχών, μέχρι αυτή την ώρα παραμένουν άκαρπες ενώ έχουν ήδη κινητοποιηθεί σκάφη της FRONTEX καθώς και εναέρια μέσα για τον εντοπισμό τους.

Από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού πάντως, επισημαίνεται ότι στην περιοχή  οι καιρικές συνθήκες είναι καλές και ευνοούν την ιστιοπλοΐα.

Σχετικά Άρθρα