Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Μητροπόλεως σήμερα και αύριο

 Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Μητροπόλεως σήμερα και αύριο

Με μία πρωτοποριακή μέθοδο τοποθέτησης πλέγματος γαλλικής τεχνολογίας, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα ενισχύσει την αντοχή του δρόμου, άρχισαν σήμερα οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της Μητροπόλεως οι οποίες θα ολοκληρωθούν αύριο.

Κατά τη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησε το πρωί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ανέφερε ότι η Μητροπόλεως ήταν ένας δρόμος σε τραγική κατάσταση και ότι το έργο που γίνεται ήταν κάτι που χρειαζόταν το κέντρο της πόλης εδώ και πολλά χρόνια. Τόνισε ότι επιλέχτηκε μια πρωτοποριακή μέθοδος με την τοποθέτηση ειδικού πλέγματος γαλλικής τεχνολογίας που εφαρμόζεται πιλοτικά για πρώτη φορά στη χώρα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα γίνει μία σωστή δουλειά που τα αποτελέσματά της θα διαρκέσουν χρόνια. Ανέφερε ακόμη ότι στη διάρκεια της θητείας του θα γίνουν επεμβάσεις σε 400 χιλιομέτρων οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης, το οποίο είναι σε πολύ κακή κατάσταση, ούτως ώστε να είναι ασφαλέστερες οι μετακινήσεις στην πόλη. Τέλος πρόσθεσε ότι ο επόμενος προγραμματισμός είναι να γίνουν εκτεταμένα έργα ασφαλοστρώσεων και αναπλάσεων σε γειτονιές μέσα στο 2020 ώστε να βελτιωθεί τόσο το οδόστρωμα όσο και τα πεζοδρόμια και ο αστικός εξοπλισμός.

Σημειώνεται ότι σήμερα πραγματοποιούνται εργασίες στο τμήμα της Μητροπόλεως μεταξύ των οδών Βενιζέλου και Αγίας Σοφίας, ενώ αύριο θα γίνουν στο τμήμα μεταξύ των οδών Αγίας Σοφίας και Παύλου Μελά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα