Νέα έμμεση στήριξη Τραμπ στον Ερντογάν με “καρφιά” στον Μπάϊντεν

 Νέα έμμεση στήριξη Τραμπ στον Ερντογάν με “καρφιά” στον Μπάϊντεν

«Κόκκινο» χτυπά η αντιπαράθεση μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του αντιπάλου του στην προεδρική κούρσα, Τζο Μπάιντεν, με τον Αμερικανό Πρόεδρο να «αδειάζει» τον αντίπαλό του και να στηρίζει εμμέσως τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε με αφορμή τις δηλώσεις Μπάιντεν για την Τουρκία πως δεν μπορεί να σταθεί απέναντι σε ξένους ηγέτες.

«Αντιμετωπίζουμε ανθρώπους που είναι πολύ οξυδερκείς. Αντιμετωπίζουμε ‘σκακιστές’ παγκόσμιας κλάσης στους ηγέτες αυτών των χωρών. Τα ξέρω όλα. Τα πάμε πολύ καλά με όλους αυτούς, τον [Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ] Ερντογάν της Τουρκίας. Δεν μπορείς να έχεις έναν άντρα που δεν ξέρει πού βρίσκεται (σ.σ. αναφέρεται στον Μπάιντεν). Δεν μπορείς να έχεις έναν άντρα που φοβάται να φύγει από το υπόγειό του γιατί δεν μπορεί να μιλήσει πια», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο FOX.

«Παρεμπιπτόντως, ούτε στα καλύτερα του δεν ήταν τόσο καλός (σ.σ. ο Μπάιντεν)», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ συνέχισε λέγοντας ότι οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να «λυπούνται γι’΄αυτόν και να τον ψηφίσουν» επειδή θα μπορούσαν να καταλήξουν με την γερουσιαστή Καμάλα Χάρις, την οποίο ο Μπάιντεν επέλεξε την περασμένη εβδομάδα ως υποψήφια αντιπρόεδρό του.

Σε συνέντευξή του τον περασμένο Δεκέμβριο, ο υποψήφιος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτείων, Μπάιντεν, ζητεί ο Τούρκος Πρόεδρος να πληρώσει το τίμημα των προκλήσεων του.

«Πρέπει να εκφράσουμε ανοιχτά τη γνώμη μας γι’ αυτό που πιστεύουμε ότι είναι λάθος. Πρέπει να πληρώσει το τίμημα» αναφέρει ο ίδιος.

Ενώ, δεν κρύβει την έντονη ανησυχία του για τις ενέργειες Ερντογάν και στην ανατολική Μεσόγειο.

«Πιστεύω απαιτείται πάρα πολλή δουλειά από πλευράς μας, ώστε να είμαστε ικανοί να έρθουμε κοντά με τους συμμάχους μας στην περιοχή και να βρούμε έναν τρόπο για το πώς θα απομονώσουμε τις ενέργειές του στην περιοχή, κυρίως στην ανατολική Μεσόγειο, σε σχέση με το πετρέλαιο και μία ολόκληρη σειρά πραγμάτων η οποία απαιτεί χρόνο. Αλλά η απάντησή μου είναι ναι, ανησυχώ (σ.σ για τη στάση Ερντογάν)».

Μάλιστα σε μόλις 2 λεπτά ο υποψήφιος Μπάιντεν επαναλαμβάνει συνολικά 5 φορές ότι ανησυχεί .

Ταυτόχρονα, στηρίζει την άποψη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες οφείλουν να καταστήσουν σαφές ότι δεν στηρίζουν την τουρκική κυβέρνηση

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση απέναντί του κάνοντας ξεκάθαρο ότι στηρίζουμε την αντιπολίτευση.

Μπορούμε να υποστηρίξουμε εκείνα τα στοιχεία της τουρκικής ηγεσίας που εξακολουθούν να υπάρχουν, να πάρουμε περισσότερα από αυτά, να τα ενθαρρύνουμε ώστε να είναι σε θέση να αναλάβουν δράση και να νικήσουν τον Ερντογάν. Όχι με πραξικόπημα, όχι με πραξικόπημα αλλά μέσω της εκλογικής διαδικασίας».

Πηγή: newpost.gr