Δειγματοληπτικά τεστ σε Πειραιά και Ραφήνα για όσους γυρίζουν από διακοπές

 Δειγματοληπτικά τεστ σε Πειραιά και Ραφήνα για όσους γυρίζουν από διακοπές

Από σήμερα, Κυριακή, 16 Αυγούστου, στα λιμάνια του Πειραιά και του Λαυρίου ξεκινούν δειγματοληπτικοί και προαιρετικοί έλεγχοι από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στους αφιχθέντες για να διαπιστωθεί αν έχουν κορoνοϊό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open ΤV, όποιος θέλει – Έλληνας ή ξένος – που επιστρέφει από τις διακοπές του, μπορεί να κάνει το τεστ, το οποίο θα του είναι χρήσιμο όχι μόνο για να διαπιστώσει αν είναι θετικός στον ιό και να μην κολλήσει και κάποιον δικό του άνθρωπο, αλλά γιατί ολοένα και περισσότερες εταιρείες, όταν γυρνούν αδειούχοι στις εργασίες τους, τούς ζητείται να έχουν κάνει τεστ, το οποίο να δείχνει ότι δεν νοσούν.

Έτσι από σήμερα, που ολοένα και περισσότεροι αδειούχοι επιστρέφουν από ολιγοήμερες διακοπές, σύσταση του ΕΟΔΥ προς τους ταξιδιώτες είναι όσοι επιστρέφουν από διακοπές να κάθονται σε απομόνωση από τους δικούς τους ανθρώπους για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Οι λοιμωξιολόγοι κάνουν τη συγκεκριμένη σύσταση κυρίως σε όσους επιστρέφουν από νησιά ή άλλους προορισμούς που έχουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Σημαντικό βέβαια είναι πόσοι ταξιδιώτες θα δεχτούν οικειοθελώς επιστρέφοντας από τις διακοπές τους να κάνουν το τεστ ή αν θα υπάρξουν αντιδράσεις.

Παράλληλα, ειδικά κλιμάκια του Συντονιστικού Κέντρου της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, τα οποία εδώ και τρεις μήνες κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον Covid-19 στην Αττική, (πάνω από 3 χιλιάδες έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί) θα βρίσκονται από το πρωί της Κυριακής και μέχρι τη δύση του ηλίου στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για επιδημιολογικό δειγματοληπτικό έλεγχο στους ταξιδιώτες.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ